Programiranje 12F629
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Programiranje 12F629
Pozzz svima..evo me posle malo duzeg vremena...Srecni Vam svi protekli praznici
Treba mi pomoc u vezi 12F629...
Ne znam sta treba da uradim i promenim dopisem ili sta vec da bih uspesno isprogramirao ovaj mikrokontroler...
Pokusao sam sa menjanjem dela koda u WinPic-u ili sa unapred definisanim oscilatorom u pbp i to sve sam procitao negde da tako treba.
Probavao sam, ali ne uspesno a probao sam 12F675 koji sam i unistio tim programiranjem.
Ko ima iskustva sa programiranjem i definisanjem oscilatora nek se javi..da pomogne
Hvala
Treba mi pomoc u vezi 12F629...
Ne znam sta treba da uradim i promenim dopisem ili sta vec da bih uspesno isprogramirao ovaj mikrokontroler...
Pokusao sam sa menjanjem dela koda u WinPic-u ili sa unapred definisanim oscilatorom u pbp i to sve sam procitao negde da tako treba.
Probavao sam, ali ne uspesno a probao sam 12F675 koji sam i unistio tim programiranjem.
Ko ima iskustva sa programiranjem i definisanjem oscilatora nek se javi..da pomogne
Hvala
Re: Programiranje 12F629
Ja mislim da se PIC ne može uništiti pogrešnim izborom oscilatora nego povećanjem napona programiranja... Postavi sliku ekrana kada se dogodi problem, ne znam o čemu konkretno pričaš, ako je kod OK, čim se učita postavke se automatski učitavaju i dovoljno je kliknuti na Program.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Mozda ti ovo pomogne:
http://www.ivica-novakovic.from.hr/Prog ... 12F629.htm
http://www.ivica-novakovic.from.hr/Prog ... 12F629.htm
Pa ukoliko koristiš interni oscilator, onda u prvoj liniji koda moraš da napišeš DEFINE OSC 4, u winpic800 podesis INTRC I/O...I još najvažnija stvar je da iscitas onaj podatak za kalibraciju koji se nalazi na adresi 0x03f8 (zadnja linija) i da ga zapišeš negde, i pri svakom novom programiranju moraš da ga uneseš na isto mesto.
Hvala na informacijama isprogramirao sam kontroler...i sada ne mogu ponovo..
Ostala je otkacena kvacica MCLR....sada pri startovanju WinPIc800 uopste ni ne detektuje kontroler.
Jednostavno napise UNKNOWN i ne moze da ga isprogramira. Inace radi onaj program koji sam upisao
Ostala je otkacena kvacica MCLR....sada pri startovanju WinPIc800 uopste ni ne detektuje kontroler.
Jednostavno napise UNKNOWN i ne moze da ga isprogramira. Inace radi onaj program koji sam upisao
Mora na mclr pojaviti se 13v pr iprogramiranju da pic ode u programski mod..koji programator korisits?
AllPIC preko WinPic800
Sta treba da uradim (pretpostavljam nesto selektujem) da bi otisao u programski mod i da bi na MCLR bio napon od 13?
Sta treba da uradim (pretpostavljam nesto selektujem) da bi otisao u programski mod i da bi na MCLR bio napon od 13?
Ne trebas nista selektovati, sa kolikim naponom napajas all pic? i skini jumper JP1 ako nisi....
Sa 15V. Nisam skinuo evo sad cu..pa da probam..mada on njega do sad nije ni detektovao na Detect Device..a ako ti nesto znaci isto je bilo i sa 12F675..sad cu da probam pa javljam
Ne detektuje ga ni bez jumpera..i ne programira naravno...u cemu je problem
Vidim da nitko nije dao odgovor
Dogodio mi se isti problem sa dva razlicita pica 12f629 na Allpic programatoru,programator radi i svi naponi su u redu....
Ne prepoznaje pic,ne cita ga i neprogramira ga sa dignuti i stavljenim jumperom 1, ni u winpic800 ni u ic-prog?
Ima li netko rjesenje,savjet?
Toliko problema....grghm..
Dogodio mi se isti problem sa dva razlicita pica 12f629 na Allpic programatoru,programator radi i svi naponi su u redu....
Ne prepoznaje pic,ne cita ga i neprogramira ga sa dignuti i stavljenim jumperom 1, ni u winpic800 ni u ic-prog?
Ima li netko rjesenje,savjet?
Toliko problema....grghm..
Imam jedan 12F629 gde je obrisan podatak za kalibraciju, ali sam ga na srecu zapisao pre prvog programiranja.E sad, dali je dovoljno ga samo u sledecem programiranju upisati u poslednju adresu ili se moze ubaciti samo on ili sta vec?
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Probaj da ubacis hex a zatim da upises broj za kalibraciju pa onda program all. Za proveru, obrisi pic (eres all) pa read all. Vidi da li je podatak ostao na poslednjoj adresi
O.K., a moze li taj PIC da se npr. vrati sa tim zapisanim podatkom za kalibraciju u stanje kao sto je bilo pre brisanja tzv. "fabricko"?..da dodam O.K. je sad
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Moze, ali obrati paznju sta cekiras kada ti program ponudi da li zelis da zadrzis fabricki broj za kalibraciju .
http://www.ivica-novakovic.from.hr/Prog ... 12F629.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ivica-novakovic.from.hr/Prog ... 12F629.htm" onclick="window.open(this.href);return false;