Bok,
Prije par dana sam poceo sa PIC-ovima pa ne znam prakticki nista. Imam PICBasic/Microcode Studio i PIC Simulator.
Kada napisem program koji bi trebao ukljucivati i iskljucivati jedan pin i kompajliram ga sve je ok, ali kada ga loadam u PIC Simulator i pokrenem simulaciju uvijek samo ukljuci pin i drzi ga ukljucenog umjesto da ga ukljucuje/iskljucuje.
Pic za koji je kompajliran program je 16f74, a takav je izabran i u simulatoru za testiranje. Trebam li nesto posebno znati sto je bitno za kompajliranje? Opcije kompajlera i slicno?
Thnx,
Tomislav
Evo koda:
--------------------------
TRISB = 0
main:
High PORTB.1
PAUSE 1000
LOW PORTB.1
PAUSE 1000
goto main
end
PIC Basic i PIC Simulator problem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Probaj eksperimentisati sa vremenom tj pause ... Tako sam i ja na pocetku imao problema i mislio sam da nista ne radi na simulatoru ali kada sam eksperimentisuci promijenio vrijeme onda fercera kako treba i mislim da je simulator (ukoliko koristimo isti a rijec je o PIC simulator IDE od OSHON firme) prava stvar da bi se vidjelo kako ce sta raditi ...!
HJasko
HJasko
Da, bio si u pravu.. stvar je bila u vremenu
Imas li ideju zasto je to tako? Radi se o tome da PAUSE 1000 zapravo znaci pauzu od 1000 ms, tj. 1 sekundu. Ne bi li, kada je vrijeme postavljeno na 'normal', SLEEP 1000 zaista trebalo svaku sekundu promjeniti stanje izlaza?
Uglavnom, za testiranje sam stavio SLEEP 1 i tada radi OK
Moram jos vidjeti kako radi i na samom PIC-u kada flasham taj .hex gore, ali to cu tek u ponedjeljak testirati jer nemam programator trenutno.
Zahvaljujem

Imas li ideju zasto je to tako? Radi se o tome da PAUSE 1000 zapravo znaci pauzu od 1000 ms, tj. 1 sekundu. Ne bi li, kada je vrijeme postavljeno na 'normal', SLEEP 1000 zaista trebalo svaku sekundu promjeniti stanje izlaza?
Uglavnom, za testiranje sam stavio SLEEP 1 i tada radi OK

Zahvaljujem