PhPbb 3.0.x Trenutno online

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
scroller
Penjem se :)
Penjem se :)

PhPbb 3.0.x Trenutno online

Post by scroller »

Forum mi se nalazi u folderu forum znaci ww*.moja_stranica.com/forum
forum je phpbb 3.0.x i zelim da na pocetnoj stranici ww*.moja_stranica.com prikazem tko je online na forumu.
Molim bez onoga, znas ti koristiti google i slicno, ako netko zna neka kaze ako nezna ćutnja je vrijedna zlata :D .

Hvala unaprijed !
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: PhPbb 3.0.x Trenutno online

Post by trax »

Vjerovatno imas neki plugin za joomlu koji to radi, pa ga samo prilagodi svojim potrebama!
stonerider
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: PhPbb 3.0.x Trenutno online

Post by stonerider »

Ovak, ako znaš programirati PHP i MySQL onda ti to nebi trebal biti problem a ako neznaš onda nađi neku gotovu skriptu.

Radio sam to pred 2 godine i normalno sam se spajao na bazu od foruma i od tamo čitao podatke koji su me zanimali ali to je bilo za ono najaktivnija tema, broj korisnika i slično. E sad za trenutno online prouči kak forum prikazuje te statistike, nisam siguran za phpBB 3.0 ali 2.0 je imal funkciju nešto kao showCurrentlyOnline(); i samo je to bilo potrebno da bi dobio statistiku, naravno podrazumjeva se da si se prije poziva te funkcije spojio na bazu. Vjerujem da je 3.0 verzija napravljena više objektno tako da vjerovatno više ne postoji samo tako funkcija nego postoji klasa i u toj klasi metoda koja isto to odrađuje.

Naravno ako češ to raditi riskiraš da ti netko tko se kuži, u najmanju ruku sjebe bazu jer češ se svakako morati spajati na bazu nekim svojim nezaštičenim metodama.

Uglavnom nije tolko bezazleno kolko se čini ali recimo super primjer za početnika da malo vježba.
Post Reply