Postovana publiko i moderatori!
Ja sam novi u svemu ali pojavio mi se nerijesiv problem.
Sa vase internet strane, pod projektima uzeo sam da napravim sastavim, ALARM sa jednim senzorom GSM.
Prvi put kad sam to sklopio nije htjelo nista da radi cak ni dioda da se upali, mislio sam posto sam radio sa zicama da sam se negdje zezno, pa sam napravio novi uredaj sa stampanom plocom i opet nista .
Sad sam izabro GSM ALARM sa 5 senzora , kontam ovaj je kompletniji ima el. semu pa to mogu lakse da sastavim. Fali mi jos 24LC515, pa vidicemo sta ce biti sa novim sklopom.
Namislio sam i skupljam komponente za telefonski kontrolor sa 3 Releeja sa fiksnom tel linijom(6) ali imam strah od neuspjeha.
Nije provokatorsko pitanje , ali bi me interesovalo na osnovu kojih kriterija vi ovo stavljate na veb stranicu, je li vi to uopste testirate prije ili ubacuje se svak kako hoce.
Vi to normalno znate za svaki projekat treba i zivaca i para pa kad na kraju ne proradi covjek jednostavno blene ko budala i razmislj o utrosenim satima i danima.
Nadam se da ce te me razumjeti
Safet
Projekti??? Da li su pouzdani za sastavljanje uredaja.???
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Re: Projekti??? Da li su pouzdani za sastavljanje uredaja.???
Da nisi mozda zaboravio da isprogramiras PIC 16F84A?
Da budem iskren ja sam mislio da to treba da radim tek posto se uredaj pusti da radi, kako je receno u upustvu, no ako je to problem onda je to naivno od moje strane. Ja sam se nekada davno bavio pomalo elektronikom i imam osnovna znanja i vjestinu letovanja pa me je to sve iznenadilo sto nece da radi.
No velika hvala za vasu sugestiju, uostalom forum i sluzi za to.
Malo i ti koji pisu upustvo , pisu nerazgovjetno, jer onaj ko poznaje problematiku do kraja i ne treba upustvo , a mi koji se iz zelje bavimo , povremeno nama to sve treba nacrtati da se do kraja prihvati.
Jos jednom hvala, ako imate jos kojih korisnih savjeta bilo bi mi drago cuti.
Safet
No velika hvala za vasu sugestiju, uostalom forum i sluzi za to.
Malo i ti koji pisu upustvo , pisu nerazgovjetno, jer onaj ko poznaje problematiku do kraja i ne treba upustvo , a mi koji se iz zelje bavimo , povremeno nama to sve treba nacrtati da se do kraja prihvati.
Jos jednom hvala, ako imate jos kojih korisnih savjeta bilo bi mi drago cuti.
Safet
Oj Safete Sajo - Sarajlijo - bez razloga si se bolan napalio. Ne brini, nisi prvi koji se nije podrobno informirao prije nego što je išao nešto graditi. Inače, ova stranica ti je vrlo pouzdana, barem što se tiče projekata kojima je trax tata, jer on je i tata ove stranice.
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Posto ti lemljenje ide od ruke moraces prvo da sklopis programator za PICsafet123 wrote: Ja sam se nekada davno bavio pomalo elektronikom i imam osnovna znanja i vjestinu letovanja
Safet
http://feng3.cool.ne.jp/en/rcd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne isplati se nesto praviti All pic pa ako si voljan kupi cena je samo 15evra http://elektronika.rs.ba/data/projekti/ ... ri/allpic/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sto se tice projekta koje je Trax pravio provereni su i testirani i to ako je lepo sastavljeno MORA da radi. Znaci programator i programiraj to je posao 2 minuta Ako ti je sta nejasno pisi da razjasnimo
Sto se tice projekta koje je Trax pravio provereni su i testirani i to ako je lepo sastavljeno MORA da radi. Znaci programator i programiraj to je posao 2 minuta Ako ti je sta nejasno pisi da razjasnimo