Danas popodne sam "dobio" jedan stari Sony trinitron KV - X2521D, kazu radi samo mu treba sat, dva da
dodje slika , a ponekad ga treba i malo lupnuti. Upravo sam skinuo semu ali pre nego pocnem da chachkam hteo bih da cujem ako je neko od vas imao slican problem pa da me posavetuje...
Pa sad, ne bi znao da ti kazem za led posto sam ga otvorio, ovako od oka vidi se da je izgoreo ptc 059-31
mada to ne bi trebalo da ima velike veze. Slika je bila malo mutna i falila je jedna komponenta ako sam dobro shvatio crvena. Ttx se video uredno samo, npr, gde je crveno slovo nema nista, prazno polje....
Ako je bitno ovo za led mogu ga na brzinu sklopiti nazad
pozzz
Nista se ne desava kad podignem G2, probao sam da prelemim kontakte medjutim nisam sve, zasada...al' do sada nije bilo koristi od toga...
Kako da proverim grejanje ekrana? Jel' mogu da vratim plocicu bez onog ptc -a?
kad pojacam scrn potenciometar na crt ploci slika posvetli postane ljubicasta sa linijama kad ga vratim dobijem sliku vide se one zelene stvari tipa br. prg, volume i sl. ali mutno, i sad kad diram g2 nema nikakve promete...
Pa kažem ja. Ti si njemu popravio grejanje ali mu je i ekran riknuo.
Stotine Sony-ja sam bacio u kontejner jer im je riknuo ekran. Najžalije mi je što je jedan bio moj, riknuo mu ekran posle 3 godine.