Nepoznata komponenta?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
Nepoznata komponenta?
Postovani,
Evo, vjetovatno ce te zakljuciti da nisam elektronicar, naime, trazim jednu komponentu, imam slike ali ne znam tocno sta je, mislim da je neki timer ili slicno. Mozete li pomoci prepoznati prilozeno i gdje to mogu kupiti. HVALA
Evo, vjetovatno ce te zakljuciti da nisam elektronicar, naime, trazim jednu komponentu, imam slike ali ne znam tocno sta je, mislim da je neki timer ili slicno. Mozete li pomoci prepoznati prilozeno i gdje to mogu kupiti. HVALA
- Attachments
-
- photo.jpg (45.87 KiB) Viewed 3889 times
-
- photo(2).jpg (42.05 KiB) Viewed 3889 times
Re: Nepoznata komponenta?
Vjerovatno dobro predpostavljaš, nema razloga da kupuješ takav orginalan, ugradi bilokakav timer.
p.s. trebao si staviti i sliku priključaka
p.s. trebao si staviti i sliku priključaka
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
-
samo dvije obicne zice vire iz njega, bez konektora, obe su plave i to je to...
Džemsudine ba, odakles' to iščupo? Biće da je to neka linija za kašnjenje, budući da piše jedan ipo sekunda.
-
A nesto tako, trazim neki zamjenski timer Nista ni slicno na ovom terenu!!!
Mnogo bolje bi bilo da kazes odkale je taj uredjaj, kako je bio spojen, i koja mu je bila namena. Tada bi ti mogli pomoci kako da zamenis ili sta da ubacis umesto toga...
-
To je u biti jedna presa, postoje dva ovakva timera, ovaj samo napravi pauzu od 1.5 sec prije promjene smjera mehanizma. To je neki elektricar skinuo i samo mi uvalio da nadjem. Hvala na svoj pomoci.
To se vrlo lako da napraviti. Samo napisi kakvo je napajanje, i kakav izlaz treba da bude i nace se neka sema, ili mozda ako treba odraditi nov uredjaj, sto mi nije neki problem.
EDIT:
Evo malo prekopah po ladicama da vidim imam li sta gortovo, i nadjohjedan univerzalni tajmer sto sam radio.
Evo slike: Karakteristike:
Napajanje: 8-15VDC
Izlaz: Rele 10A NO i NC kontakti
Interval: namestanje na dip prekidacu( min i max vreme po dogovoru)
EDIT:
Evo malo prekopah po ladicama da vidim imam li sta gortovo, i nadjohjedan univerzalni tajmer sto sam radio.
Evo slike: Karakteristike:
Napajanje: 8-15VDC
Izlaz: Rele 10A NO i NC kontakti
Interval: namestanje na dip prekidacu( min i max vreme po dogovoru)
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
http://img242.imageshack.us/img242/2865/photo0016nq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Da li je ovo zeleni Plastik ili nesto drugo?
Da li je ovo zeleni Plastik ili nesto drugo?
Ovo je sklop sa kasnjenjem od 1.5 s od 24 - 110 V
Verzoog na Njemackom znaci zaostatak.
Verzoog na Njemackom znaci zaostatak.
-
Ne bi to bio problem, samo mi treba da je za zasticen je je ovaj uredjaj izlozen vlazi i ostalim vremenskim utjecaima (iako je u kutiji)... Ima li to negdje kupiti u BiH, HRV???
Ovaj tajmer se lako moze ubaciti u kutiju i zaliti epoksijem tako da je potpuno vodootporan. moze se cak izraditi i manja ploca, da bude samo 1,5S, da nema podesavanja vremena.
-
Da, ta kombinacija bi mi bila bolja, koliko bi me kostao taj gotov proizvod sa te dvije zile oko 25 cm duzine...? Hvala
Ne bi bilo lose ni da se predstavis i da kazes od kuda si, mozda si nekome blizu tko bi ti mogao pomoci.
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
-
Nisam o tome razmisljao. Hercegovina, tocnije Mostar.
Cena zavisi od toga kakvo bih napajanje islo. Jer malo je nezgodno koji se napaja kroz te 2 zice i daje signal.
Jesi razmisljao da se taj uredjaj popravi?
I ako cu ti praviti taj tajmer, moras mi reci jos neke stvari. Npr sta se desava posle te 1,5S, jeli on treba stalno da drzi ukljuceno ili npr 1,5S ukljuceno 1,5S iskljuceno? Kada mi tacno budes napisao sta ti treba tada se mozemo dogovoriti oko cene.
Jesi razmisljao da se taj uredjaj popravi?
I ako cu ti praviti taj tajmer, moras mi reci jos neke stvari. Npr sta se desava posle te 1,5S, jeli on treba stalno da drzi ukljuceno ili npr 1,5S ukljuceno 1,5S iskljuceno? Kada mi tacno budes napisao sta ti treba tada se mozemo dogovoriti oko cene.
Sad će te Mladen uzet' pod svoje. Zemo je zemo.JamesMoyna wrote:Nisam o tome razmisljao. Hercegovina, tocnije Mostar.