Moj prijatelj ima N2PAP-ULTRA matičnu ploču i procesor AMD Athlon(tm) procesor ima brzinu 1.84GHz htio bi promjeniti procesor na iznad 2.0GHz da li je to uopče moguče?
Hvala unaprijed.
Matična ploča
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Re: Matična ploča
Mogao bi se malo potruditi, nađi na net-u specifikaciju ili servicemanual od te ploče, tamo sve piše
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
trud je od majmuna napravio čovjeka
evo linka sa specifikacijama :
http://www.jetwaycomputer.com/spec/n2pap-u.pdf
Mozda i ne mora da kupuje nov procesor, moze samo da overclock-uje u biosu trenutni procesor. Nadji na netu manual za tu maticnu i pogledaj u uputstva kako se to radi.
http://www.jetwaycomputer.com/spec/n2pap-u.pdf
Mozda i ne mora da kupuje nov procesor, moze samo da overclock-uje u biosu trenutni procesor. Nadji na netu manual za tu maticnu i pogledaj u uputstva kako se to radi.
Dokaz za ovo je što ovaj drugi voli jesti bananeMORGAN wrote:trud je od majmuna napravio čovjeka
nemas potrebe za mjenjanjem procesora zbog samo nekoliko 0.// gHz ,
maticna podrzava clockanje podigni mu fsb na 400 , ram iso clockas da radi normalno ,
ako ti nebude bio dovoljan clock podizanjem fsb-a povecaj mu voltazu za 0.2 - 0.34 V tako ces imat minimalno 2.4 gHz. samo pazi na radnu temperaturu max. za amd oko 65 C sve iznad je kriticno ,
ako imas dobro hlađenje sve je moguce pa i da 1.8 postane 3.0 tdi (turbo dušik injekšon)
maticna podrzava clockanje podigni mu fsb na 400 , ram iso clockas da radi normalno ,
ako ti nebude bio dovoljan clock podizanjem fsb-a povecaj mu voltazu za 0.2 - 0.34 V tako ces imat minimalno 2.4 gHz. samo pazi na radnu temperaturu max. za amd oko 65 C sve iznad je kriticno ,
ako imas dobro hlađenje sve je moguce pa i da 1.8 postane 3.0 tdi (turbo dušik injekšon)
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Na moraš govoriti kao da meni govoriš nije za mene nego je za prijatelja ja uopće nemam takvo raćunalo dao sa mu link gdije može pratiti što se zbiva i to je to ja ću mu reći da ne kupuje novi procesor nego da kupi hlađenje pa da to se namjesti hvala na odgovoru.