Paljenje racunara bez tastature?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Paljenje racunara bez tastature?
Imam dva racunara kod kuce koji su umrezeni, jedan je ono kompletna konfiguracija centralna+monitor+mis+tastatura a drugi je samo centralna znaci bez monitora misa i tastature, i njime upravljam preko mreze (Remote Desktop Connection).
Poroblem je sljedeci, ovaj racunar sto nema monitora i tastature nemogu upaliti sve dok ne prikljucim tastaturu. Upalim ja, prodje onaj boot screen sve ok al kada traba windows, gresku da nema tastature ili nije dobro prikljuceno i nece dalje.
Meni na tom kompu i netreba tastatura jer sve upravljam preko mreze, pa me interesuje dal se moze u biosu podesit da se pali bez tastature. Vidio sam racunare koji se pale bez problema bez tastature.
Poroblem je sljedeci, ovaj racunar sto nema monitora i tastature nemogu upaliti sve dok ne prikljucim tastaturu. Upalim ja, prodje onaj boot screen sve ok al kada traba windows, gresku da nema tastature ili nije dobro prikljuceno i nece dalje.
Meni na tom kompu i netreba tastatura jer sve upravljam preko mreze, pa me interesuje dal se moze u biosu podesit da se pali bez tastature. Vidio sam racunare koji se pale bez problema bez tastature.
Re: Paljenje racunara bez tastature?
u nekim biosima mislim da ima opcija, ali nevidim zasto je problem staviti tastaturu i baciti je iza kucista...
ma nije neki veliki problem
eleganto je onako samo centralna
eleganto je onako samo centralna
Ako imaš neku staru tipkovnicu, raščupaj je i ostavi samo integrirac i kabel, a kabel skrati na na primjer 10 cm. Onda to sve ovij izlir-trakom i uštekaš u "centralnu" i svi zahtjevi zadovoljeni.
mozes samo svaki je bios drugaciji pa ti nemogu rec ovako napamet probaj vidjet tamo gdje otvaras postavke za usb portove mora ti pisat nesto kao usb kybord kad to otvoris trebao bi ti ucitat windows bez tipkovnice iako nevidim razlog zasto sad nebi ucitao .
Ma stavi misa i ja sam imao isti problem posto isto imam takav komp kuci koji mi sluzi kao ruter i stavio sam misa umesto tastature i sve funkcionise ok detektuje ga kao tastaturu.
u biosu nisam mogo nac to za "iskljucivanje" tastature
nece samo s misem da radi - javi error 304
nece samo s misem da radi - javi error 304
-
- Pravo uznapredovao :)
Neznam da li je moguce pokrenuti racunar bez tastature cak mislim da sam to jednom prilikom i procitao u nekoj knjizi (mozda neki novi BIOS - i imaju podrsku i za takav rad, ali sumnjam). Iz licnog iskustva znam da racunar moze raditi bez misa (jer sve sto obavlja mis moze uraditi i tastatura, istina malo teze i komplikovanije), ali mis nemoze bas obaviti sve sto moze tastatura (bar ja mislim). Maloprije sam probao pokrenuti ovaj racunar koji koristim bez tastature i odmah u toku POST - a javlja error (Problem with Keyboard).
Uglavnom da ne duzim mislim da je (mozda jedino) rjesenje kao sto neko u postovima iznad rece spojiti tastaturu i baciti je iza kucista.
PS Ako neko skonta kako rijesiti problem moze li objaviti rjesenje bas me interesuje.
Uglavnom da ne duzim mislim da je (mozda jedino) rjesenje kao sto neko u postovima iznad rece spojiti tastaturu i baciti je iza kucista.
PS Ako neko skonta kako rijesiti problem moze li objaviti rjesenje bas me interesuje.
S kojim misom si probao probaj s onim starim koji ima kuglicu ja sam takav stavio, ne znam da li to ima veze posto nisam eksprimentisao, ali taj stari mis s kuglicom i ovaj sa le diodom imaju razlicite izvode, tj prikljucuju se sa razlicitim pinovima. Ako nema drugog resenja mozda bi i najbolje bilo da uradis ono sto ti je Smijesko predlozio.
probo sam i sa obicnim i laserskim misom.
Mislim da je izvodljivo upaliti racunar bez tastature, tastatura je racunaru primarni ulaz a naravno ako nema ulaza onda nema ni izlaza, bar nekog korisnog.
Po meni bi trebalo u biosu nekako podesit da koristi mreznu karticu kao primarni ulaz.
evo jedna slika gdje racunari nemaju ni mis ni tastaturu, ovo je ista centralna ko kod mene
Mislim da je izvodljivo upaliti racunar bez tastature, tastatura je racunaru primarni ulaz a naravno ako nema ulaza onda nema ni izlaza, bar nekog korisnog.
Po meni bi trebalo u biosu nekako podesit da koristi mreznu karticu kao primarni ulaz.
evo jedna slika gdje racunari nemaju ni mis ni tastaturu, ovo je ista centralna ko kod mene
- hari poter
- Napredujem
Na prvoj strani, kod novijih award biosa
"halt on no errors"
ili slicno
Verovatno je sada "halt on all errors"
"halt on no errors"
ili slicno
Verovatno je sada "halt on all errors"
http://archives.neohapsis.com/archives/ ... /1112.html" onclick="window.open(this.href);return false;