.. ne radi , ustvari radi ali ne sve komande ... i brzo isprazni bateriju ..Stalno vuce neku struju .
Ne radi jedna grana ..prateci vodice po plocici skontah da su neke tipke spojene " u seriju" i ta grana radi probleme tj. ne radi .
Prekinuo bi ja nju ali je to baš za pojacavanje/stišavanje i za ugasiti
Pa ako može defetaža na daljinu , vjecno zahvalan ...
slikice :
http://i26.tinypic.com/205cw0i.jpg
http://i29.tinypic.com/9i68n7.jpg
http://i25.tinypic.com/30roci8.jpg
Imam sad neki univerzalni (mamicu mu) nije to to .
Daljinski upravljac za grundig..
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Daljinski upravljac za grundig..
Uff! .ja mislim da nije to problem ..TV nije kod mene pa ne mogu sad probati ...
Btw. cijeli TV je iz kontenjera ..ali radi ..imam sad neki zamjenski daljinac , on je sad u fazi za remont kakav ti predlažeš slikom..p bi radio sredio ovog (ako bude moguce uz min. ulaganje)
Ovaj "orginal" _ ebe nekaj drugo ..on je od nedjelje do nedjelje pocicao bateriju (možda i prije) ...negdje je kratki spoj ..
Ovo pišem napamet ,ima neke grane ,ne ide svaka tipka direkt u ovaj integrirac ,i ne radi ta jedna grana
Btw. cijeli TV je iz kontenjera ..ali radi ..imam sad neki zamjenski daljinac , on je sad u fazi za remont kakav ti predlažeš slikom..p bi radio sredio ovog (ako bude moguce uz min. ulaganje)
Ovaj "orginal" _ ebe nekaj drugo ..on je od nedjelje do nedjelje pocicao bateriju (možda i prije) ...negdje je kratki spoj ..
Ovo pišem napamet ,ima neke grane ,ne ide svaka tipka direkt u ovaj integrirac ,i ne radi ta jedna grana
- da li vuće struju kad su gumice/kontakti odvojeni od pločice?
- da sve elemente promjeniš (osim integrirca - ne znam koji je, a i ne vjerujem da je nabavljiv u dućanu) košta te cca 10kn
- da sve elemente promjeniš (osim integrirca - ne znam koji je, a i ne vjerujem da je nabavljiv u dućanu) košta te cca 10kn
S odvojenim gumicama vuce 1.6 mA a kad napravim kratki spoj kontakta vuce 12 - 15 mA .
Evo na slici su obilježeni kontakti koji ne rade .
BTW gledam preko digitalca ,oni koji vuku tih 15 mA daje i signal na IR diodu(ili kako se vec zove)
A...! evo i slike ...
Evo na slici su obilježeni kontakti koji ne rade .
BTW gledam preko digitalca ,oni koji vuku tih 15 mA daje i signal na IR diodu(ili kako se vec zove)
A...! evo i slike ...
sa 1,6mA ne može ti samo tako isprazniti baterije, dok sa 15mA može. (15mAx24satax7dana=2500mA!!)
Dakle neka od tipki, ili više njih ostvaruju kontakt kad sklopiš daljinski. Koliko vidim i štampa je na nekim mjestima oksidirala. To počisti i pocinaj, kontakte čisto tanko. Kako ti na onoj slici piše, gumice moraš "urediti" tako da ne dodiruju kontakte bez pritiska!!
Potrudi se, ali ne očekuj previše - ne bi bio u kontejneru da je čemu.
m
Dakle neka od tipki, ili više njih ostvaruju kontakt kad sklopiš daljinski. Koliko vidim i štampa je na nekim mjestima oksidirala. To počisti i pocinaj, kontakte čisto tanko. Kako ti na onoj slici piše, gumice moraš "urediti" tako da ne dodiruju kontakte bez pritiska!!
Potrudi se, ali ne očekuj previše - ne bi bio u kontejneru da je čemu.
m
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Nema sanse da stalno vuce 15mA jer bi ti baterija onda trajala maksimalno 2 dana, ovisno da li su dvije batke paralelno ili serijski spojene
Ja mislim da niti jedna ona jeftina ne punjiva baterija nema vise od 300mAh tako da.....
Ne vuce ti stalno tih 15mA......
Ja mislim da niti jedna ona jeftina ne punjiva baterija nema vise od 300mAh tako da.....
Ne vuce ti stalno tih 15mA......
Korg X5D <3