pozdrav!
zna li netko koji je ekvivalent TLP741J? datasheet: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... a/2204.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
našao sam S22MD1V ali ni njega nemam gdje nabaviti.
hvala lijepo
tražim zamjenu za optokapler
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: tražim zamjenu za optokapler
Za što ti treba taj optokapler? Je li bitan raspored izvoda?
hvala na odgovoru.
popravljam hp laserjet 2, daje grešku koja je opisana kao nemogućnost zagrijavanja fjuzera. međutim fjuzer je u redu i problem je vjerojatno u napajanju. napajanjem fjuzera upravlja taj optokapler koji preko tranzistora okida triac. sve sam izvadio i ispitao i tranzistor i triac su radili ispravno, a opotkapler nije.
vjerojatno postoji neka zamjena barem sličnih karakteristika. bitno je da je unutra foto-tiristor.
naravno, bilo bi idealno da raspored izvoda bude isti, ali i ako nije snaći ću se već nekako.
pozdrav
popravljam hp laserjet 2, daje grešku koja je opisana kao nemogućnost zagrijavanja fjuzera. međutim fjuzer je u redu i problem je vjerojatno u napajanju. napajanjem fjuzera upravlja taj optokapler koji preko tranzistora okida triac. sve sam izvadio i ispitao i tranzistor i triac su radili ispravno, a opotkapler nije.
vjerojatno postoji neka zamjena barem sličnih karakteristika. bitno je da je unutra foto-tiristor.
naravno, bilo bi idealno da raspored izvoda bude isti, ali i ako nije snaći ću se već nekako.
pozdrav
Dokolku pinot 6 na tvojot optokapler ne e spoen ili pak e spoen na masa moze da probas so nekoj od serijata MOC3020 - MOC3023... Se raboti za optotrijaci ... no mislam deka bez problem ke raboti vo tvojot slucaj....samo prvo pogledni go datasheetot bidejki se razlikuva rasporedot na pinovi....
neće raditi MOC302x, ima nožicu manjka (gate)