tiger1984 - član od 29 Apr 2009
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Re: tiger1984 - član od 29 Apr 2009
Ako je problem šećer, prošvercat ću ja koju kilu , ti meni ostaviš koju litru vina i svi sretni i zadovoljni
ajde...najlakše je prošvercat...staviš u 2-3 kofera...i bio kod neke rodbine...il povedeš ženu,curu šta već imaš i nek ona preveze tu na granici...a može i sestra...
Šećer riješen!!!
Nabavit ću 30 goluba pismonoša. Svaki može ponijeti 5 grama šećera. To je 150 grama u jednoj furi. Treba mi 12kg (12000 grama). Planiram jednu furu dnevo - da se ne umore previše.
Matematika je slijedeća: 30x5=150, 12000/150=80
Znači za 80 dana imam potrebnu količinu. Sada je polovica lipnja, dakle taman pred berbu , negdje sredinom rujna sav šećer bit' će u "bunkeru" (namjerno nisam precizan s datumom – u tom razdoblju ima nekoliko praznika, a možda im dam i po koji slobodan dan). To je OK. Šećer će biti na vrijeme.
Pitate se kako ću vraćati golube u Bosnu?
Jednostavno, ovo je Forum elektronike, pa je i rješenje takvo.
Alfa golubu, vođi eskadrile ugradit ću modificirani GPS. Ako skrene s rute, npr. u desno, s desne strane trupa dobit će el. impuls – da ga vrati na „pravi put“. Ne može biti jednostavnije – elektronika i PIC-evi čine čuda. Zar ne?
Znam da će se naći neki „škoti“ i reći da je sve to neisplativo, da je „skuplja pita od tepsije“, ali svi oni pozvani su u berbu na dobar golublji paprikaš.
Naime svaki golub težak je cca 300 grama (ima i težih, ali moji moraju biti „sportski“, u dobroj kondiciji, bez viška sala). 30 golubova je 9 kg finog materijala. Sa 5 kg luka – paprikaš za prste polizati.
Još samo da smislim kako ću dopremiti rezervni hidrofor iz Slavonije? Aerodinamičn jest, donekle, ali malo mi je kabast i težak za moju Zračnu flotu.
Nabavit ću 30 goluba pismonoša. Svaki može ponijeti 5 grama šećera. To je 150 grama u jednoj furi. Treba mi 12kg (12000 grama). Planiram jednu furu dnevo - da se ne umore previše.
Matematika je slijedeća: 30x5=150, 12000/150=80
Znači za 80 dana imam potrebnu količinu. Sada je polovica lipnja, dakle taman pred berbu , negdje sredinom rujna sav šećer bit' će u "bunkeru" (namjerno nisam precizan s datumom – u tom razdoblju ima nekoliko praznika, a možda im dam i po koji slobodan dan). To je OK. Šećer će biti na vrijeme.
Pitate se kako ću vraćati golube u Bosnu?
Jednostavno, ovo je Forum elektronike, pa je i rješenje takvo.
Alfa golubu, vođi eskadrile ugradit ću modificirani GPS. Ako skrene s rute, npr. u desno, s desne strane trupa dobit će el. impuls – da ga vrati na „pravi put“. Ne može biti jednostavnije – elektronika i PIC-evi čine čuda. Zar ne?
Znam da će se naći neki „škoti“ i reći da je sve to neisplativo, da je „skuplja pita od tepsije“, ali svi oni pozvani su u berbu na dobar golublji paprikaš.
Naime svaki golub težak je cca 300 grama (ima i težih, ali moji moraju biti „sportski“, u dobroj kondiciji, bez viška sala). 30 golubova je 9 kg finog materijala. Sa 5 kg luka – paprikaš za prste polizati.
Još samo da smislim kako ću dopremiti rezervni hidrofor iz Slavonije? Aerodinamičn jest, donekle, ali malo mi je kabast i težak za moju Zračnu flotu.
- Attachments
-
- golub_1.jpg (36.34 KiB) Viewed 2697 times
- Feko
- Stariji član
....Ma ja ga tebi već poslao Overseas Express službom (dostava od vrata do vrata)...na račun primatelja....morao sam ga prepiliti na pola da stane u kutiju pa ga ti povari kada stigne...za svaki slučaj probaj prvo samo sa vodom da provjeriš varove, šteta da vino iscuri
Feko, Feko, zabrzao si i dao mi nepotrebnog posla, a vidiš da sam u gužvi s organizacijom eskadrile. Sada moram variti, snimati varove, ispitivati pod tlakom... OK, što se mora, mora se - dragocjena je to tekućina.
Kažu da će biti sušna godina, valjda mi izvor neće presušiti?
Nego, baš sam bio smislio varijantu sa šumskim mravima. Neka, iskoristit ću ih za neku drugu akciju. Preduhitrio si me.
Kažu da će biti sušna godina, valjda mi izvor neće presušiti?
Nego, baš sam bio smislio varijantu sa šumskim mravima. Neka, iskoristit ću ih za neku drugu akciju. Preduhitrio si me.
A jeste se raspisali
@buco ja cu drage volje donirat tlacne skolopke.
sto se tice vina podrazumjeva se da ces poslat litru-dvije
sto se tice vina podrazumjeva se da ces poslat litru-dvije
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.