pozz ekipa! jel bi mi mogo netko pojasnit neke podatke o zvučnicima navedenim u naslovu.zanima me kolko ohma imaju sateliti tog sistema?na svakoj stranici di su specifikacije tih zvučnika piše ista stvar u ovom obliku:
Subwoofer: 8” 6 ohm woofer
Front Speaker: 4” 8 ohm Full Range and 1” 8 ohm Dome Tweeter
Rear Speaker: 4” 8 ohm Full Range and 1” 8 ohm Dome Tweeter
Center: Two 4” 4 ohm Full Range and 1” 8 ohm Tweeter
sateliti imaju visokotonce (Dome Tweeter) i srednje (Full Range)...e sad mene zanima što točno znači ovo "4” 8 ohm Full Range" jel to nakraju 4 ohma ili 8 ohma ili šta?? ista stvar i sa ovim dome tweeterima "
Genius SW-HF 5.1 6000
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Genius SW-HF 5.1 6000
" je oznaka za inč - 4”=4 inča=101,6mm promjer zvučnika. Ohmi su ohmi
6 i 8 ohm to su ti impedancije zvucnika.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
-
znači u specifikacije zvučnika se stavlja i promjer...korisno
i 4 ohma jel? (Center: Two 4” 4 ohm Full Range and 1” 8 ohm Tweeter)mataya wrote:6 i 8 ohm to su ti impedancije zvucnika.
da sve to u ohmima ti je impedancija, samo mi nije jasno zasto nisu stavili i snagu pojedinih
zvucnika, mada i to nije previse bitno jer jako puno zavisi od postavki...
sve ti je to slicno kod 5.1 sistema samo ako kupujes nemoj kupovat najjeftinije.
rađe stedi jos mjesc dana ili koliko je potrebno pa kupi kvalitetnije jer je jako puno slucajeva
da se nakon nekog veremena javljaju problemi...
cesto puca u zvucnicima kad pojacavas, cuju se brujanja, ima i slucajeva da ljudi love radio stanice
na njih...
zvucnika, mada i to nije previse bitno jer jako puno zavisi od postavki...
sve ti je to slicno kod 5.1 sistema samo ako kupujes nemoj kupovat najjeftinije.
rađe stedi jos mjesc dana ili koliko je potrebno pa kupi kvalitetnije jer je jako puno slucajeva
da se nakon nekog veremena javljaju problemi...
cesto puca u zvucnicima kad pojacavas, cuju se brujanja, ima i slucajeva da ljudi love radio stanice
na njih...
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
-
ma ne kupujem sad,kupio sam pred par mj taj sistem,800kn sam dao za njega i zadovoljan sam zasad nema nikakvog puckanja ni brujanja...a ovo za inpedenciju mi je trebalo jer me zanimalo kolko bi opteretio pojačalo kad bi spojio neke autozvučnike na to...inače mislim da je prethodnik ovog modela bio best buy za '08(omjer uloženog/dobivenog)