Pošto sam novi na ovom forumu pa ne znam gdje da tražim ili postam teme, pišem ovdje.
Trebao bi uraditi projekat el. instalacija sa proračunima i crtežima, ali ne znam kako.
Na internetu sam jedino našao knjigu od Amira Halepa, ali ona nije riješila sve moje probleme, jer su mi neki rekli da je ona zastarjela i da onaj primjer u njoj nije za učenje.
Pa me zanima može li me neko uputiti gdje da tražim ili možda da vidim kako izgleda jedan takav projekat.
Hvala unaprijed!
Elektro instalacija
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Elektro instalacija
pa znas li ista od elekro instalacija?
ja radim instalacije ali nisam pravio projekte, dobijemo gotov i po njemu radimo, ako nadjem koji u pdf-u poslacu ti.
uglavnom imas par stranica teksta (pisu osnovni podaci o potrosnji, nacinu zastite-uzemljennje, nacin uzdrzavanja, ...) i ostalo su nacrti(raspored potrosaca i jednopolne sheme za centralu), sadrzaj zavisi od tvoje teme, ili objekta za koji trebas projekat.
ja radim instalacije ali nisam pravio projekte, dobijemo gotov i po njemu radimo, ako nadjem koji u pdf-u poslacu ti.
uglavnom imas par stranica teksta (pisu osnovni podaci o potrosnji, nacinu zastite-uzemljennje, nacin uzdrzavanja, ...) i ostalo su nacrti(raspored potrosaca i jednopolne sheme za centralu), sadrzaj zavisi od tvoje teme, ili objekta za koji trebas projekat.