Mali inverter...
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
Re: Mali inverter...
e jesi mjero struju (snagu) koju vuče invertor, i kolika je najveca snaga cijevi koja se moze spojiti
Shenda baš i nije ljubazan u zadnje vrijeme
pogledaj ovdje, ima dosta o lampama i srodnim temama
Đoni je za mene MRTAV ČOVJEK!!! R.I.H.
- juka vk
a di da pogledam ? heFlash wrote:Shenda baš i nije ljubazan u zadnje vrijeme
Đoni je za mene MRTAV ČOVJEK!!! R.I.H.
Napravio sam ja skoro isto ovo (samo je bio tranzistor, a ne mosfet kao kod Shende) i iz trafoa mi se čulo pištanje jer ovo radi na dosta višoj frekvenciji od 50 Hz. Struja koju vuče malo se mijenja ovisno o frekvenciji (podešavaš trimerom), a iznosi 250 - 350 mA.
Probao sam spojiti na to jedno slabije pojačalo, i radilo je neloše dok nebi malo više pojačao, onda nebi bilo dovoljno struje pa bi krčilo... Dok nema ulaznog signala čulo se pištanje i iz zvučnika, kojeg inače nema dok je pojačalo spojeno na svoje napajanje (trafo 220V/+- 30V, 50 Hz), što znači da na obični greatz itekako utječe viša frekvencija!
Ali za malu neonku (4W), ovo je OK sklop.
Probao sam spojiti na to jedno slabije pojačalo, i radilo je neloše dok nebi malo više pojačao, onda nebi bilo dovoljno struje pa bi krčilo... Dok nema ulaznog signala čulo se pištanje i iz zvučnika, kojeg inače nema dok je pojačalo spojeno na svoje napajanje (trafo 220V/+- 30V, 50 Hz), što znači da na obični greatz itekako utječe viša frekvencija!
Ali za malu neonku (4W), ovo je OK sklop.
- juka vk
trebo bi staviti brze diode na veliku frekvenciju, ili mozda staviti dupli grec i veci kapacitet kondenzatora poslje greca