Brojilo za struju... kako ga pokvariti???
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Brojilo za struju... kako ga pokvariti???
Dakle... zanima me dal mogu nekako izvesti da mi stalno obračunava po niskoj tarifi ili ga usporiti. Čuo sam da se može usporiti sa magnetom, jel to istina? One fore sa spajanjem prije brojila i to ne mogu jer živim u zgradi a sat je u haustoru. daaaakle?
Brojilo je ovo:
http://www.elprim.com/Brojila/Brojila/d ... rojilo.jpg
Brojilo je ovo:
Bez otvaranja nikako, ako otvoris ima 100 nacina (jak magnet bi npr. usporio disk zbog vrtloznih struja) mrdanje oko pogonskih zavojnica i ls. također,
il jednostavno smrdas mehanički counter i vratiš ga ručno na neki prijašnji položaj i sl...
ugl. nije bezveze stavljen osigurač protiv otvaranja i sve dobro zasticeno.
il jednostavno smrdas mehanički counter i vratiš ga ručno na neki prijašnji položaj i sl...
ugl. nije bezveze stavljen osigurač protiv otvaranja i sve dobro zasticeno.
Verovali ili ne drugar mi je donosio nesto veliko kao magnet ali je bilo uvijeno u izolir traku tako da nisam znao sta je unutra postavi se na strujomer sa gornje strane i zaustavi ga to je jedan covek prodavao za 500Evra ja sam mu rekao da je to sigurno magnet a on mi je rekao da nije (kaze daj ti meni 500evra pa ga rasturi i ispituj sta je to )
Re: Brojilo za struju... kako ga pokvariti???
Pozdrav, prvo imam jedno pitanje, di ti je nešto kao sat sa jednom kazaljkom, tj uređaj koji prebaciva na jeftiniju i skuplju tarifu?Slide wrote:Dakle... zanima me dal mogu nekako izvesti da mi stalno obračunava po niskoj tarifi ili ga usporiti. Čuo sam da se može usporiti sa magnetom, jel to istina? One fore sa spajanjem prije brojila i to ne mogu jer živim u zgradi a sat je u haustoru. daaaakle?
Brojilo je ovo:
znam frenda koji je zaustavio taj sat tako da je cijele božične blagdane imao na jeftinojoj tarifi, stavio je magnet, običan sa jednog zvučnika, na uklopni sat i sat je stao, radio je, culo se, ali sat se nije vrtio, dobro mu dodje kad radi nešto što troši više struje, zaustavi na jeftinijoj tarifi.Firkragg wrote:Uklopni sat.
Ok to nije bitno ovdje, on je isto zapecachen.
Npr. to brojilo na slici ocito ima zeljezno kuciste i magnet nebi imao utjecaja, neovisno o snazi.
Sto se tice samog brojila, ne mozes mu nista bez otvaranja. Sve su price tipa rekla-kazala, a od toga nema nista. Jedino sta SIGURNO moze to je da se omoguci jeftina tarifa po zelji, kad hoces i koliko hoces i to za citav ulaz, odnosno za sva brojila koja su na tom uklopnom satu. Takodje ovo vazi za stare sisteme ocitavanja potrosnje struje, dok kod novog sistema, daljinsko ocitavanje, ne pomaze trenutno nista.
PS. Nemoj ocekivati da ce neko javno objaviti kako da potkradas elektroprivredu (drzavu).
PS. Nemoj ocekivati da ce neko javno objaviti kako da potkradas elektroprivredu (drzavu).
-
- Pravo uznapredovao :)
BROJILO
Brojilo se može zaustaviti bez obzira koliko je opterečenje,način je jako jednostavan, potrebn je otpustiti vijke od ploče (ne brojila jer su blombirani) i preklopiti brojilo u vodoravan položaj.
yep, mala je vjerojatnost da ista uspije, u odredjenim okolnostima jak magnet ima smisla, vodoravan polozaj bas i ne ( osim ako brojilo nije totalno smrdano).
Od brutalnijih i premanentnijih nacina (zar nije naslov kako ''pokvariti'' ) bi mogao biti da MOTom pregoris naponski namotaj izvana, al to nije briljantno kao sto bi bio magnet i sl...
Uglavnom nemozes mu nista sto bi bilo razmjerno efkasno.
Od brutalnijih i premanentnijih nacina (zar nije naslov kako ''pokvariti'' ) bi mogao biti da MOTom pregoris naponski namotaj izvana, al to nije briljantno kao sto bi bio magnet i sl...
Uglavnom nemozes mu nista sto bi bilo razmjerno efkasno.
-
- Pravo uznapredovao :)
- dragon-fly
- Penjem se :)
ja sam imo sreće....igro sam se s teniskom lopticom sa frendom(rukomet)a gol je bio ispod brojila,i on slučajno pogodi jako brojilo koje je skoro skroz crklo,radilo je samo kada radi lampa u mojoj sobi,bojler i tv!!!ali su nas skužili i bilo je svađa....pokušavo sam to s onim di se očita plin ali mi nije uspjelo... :?