Phone line controller v2 - 6 releja
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Phone line controller v2 - 6 releja
i disconnected the diode. but the relay doesn't work. i tested realy, its ok...
the LED test was ok.
the LED test was ok.
HI AGAIN!
AT THE END, THE PHONE LINE CONTROLLER WORKED PROPERLY!
FROM THE FIRST POST, UNTIL THIS POST, DEAR TRAX AND OTHER FRINEDS HELPED ME IN SOLVING AND TROUBLESHOOTING THE CIRCUIT. NOW I HAVE TO GRATITUDE YOU, BECAUSE OF YOUR HELPS.
HOPE TO BE A GOOD FRIEND FOR YOU.
TANX ALOT,...
LOVE YOU ALL...
AT THE END, THE PHONE LINE CONTROLLER WORKED PROPERLY!
FROM THE FIRST POST, UNTIL THIS POST, DEAR TRAX AND OTHER FRINEDS HELPED ME IN SOLVING AND TROUBLESHOOTING THE CIRCUIT. NOW I HAVE TO GRATITUDE YOU, BECAUSE OF YOUR HELPS.
HOPE TO BE A GOOD FRIEND FOR YOU.
TANX ALOT,...
LOVE YOU ALL...
No problem, glad we helped
hi again!
dear trax, how can i receive the source code of the PIC micro program?
tanx alot
dear trax, how can i receive the source code of the PIC micro program?
tanx alot
Hello,
You can't
Trax
You can't
Trax
why?
should i pay for it?
or ...?
should i pay for it?
or ...?
No, I can't give it away. Sorry
@masoud, if you have a goodlooking sister, perhaps you should send her to nagotiate with trax on source code. She would make him softer for sure.
Pozdrav do site na forumov.
Jas prv pat vi pisuvam bidejki dosega sum nemal nekoj problem no sega naletav na eden.
Mislam deka ne treba da otvoram nov post bidejki ovaj e soodveten.
E sega za mojot problem:
Go izarabotiv Phone line controller v2 - 6 releja sprema upatstvata koi se dadeni.
-Uredot e sklopen so elementi soodvetni na dokumentacijat ,edinstveno sto ne e isto kako na semata e transformatorot koj e 1:1 300omi izvaden od star modem.
-Koga ke go priklucam uredot na napojuvajne svetnuva led diodata na pin 2 od microkontrolerot i se gasni,a koga ke pocni da zvoni telefonot istata dioda se pali i gasni vo ritam na zvonejneto.
Line relay ot ne se uklucuva posle vtoroto zvonejne kako sto bi trebalo .
Neznam kade mi e greskata se nadevam deka ke mi pomognete da go resam problemot.
Fala mnogu
Jas prv pat vi pisuvam bidejki dosega sum nemal nekoj problem no sega naletav na eden.
Mislam deka ne treba da otvoram nov post bidejki ovaj e soodveten.
E sega za mojot problem:
Go izarabotiv Phone line controller v2 - 6 releja sprema upatstvata koi se dadeni.
-Uredot e sklopen so elementi soodvetni na dokumentacijat ,edinstveno sto ne e isto kako na semata e transformatorot koj e 1:1 300omi izvaden od star modem.
-Koga ke go priklucam uredot na napojuvajne svetnuva led diodata na pin 2 od microkontrolerot i se gasni,a koga ke pocni da zvoni telefonot istata dioda se pali i gasni vo ritam na zvonejneto.
Line relay ot ne se uklucuva posle vtoroto zvonejne kako sto bi trebalo .
Neznam kade mi e greskata se nadevam deka ke mi pomognete da go resam problemot.
Fala mnogu