Com port
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Com port
Kako napraviti el .sklop koji se stavina com port racunara ,da prilikom ukljucenja zadrzi signal 3 sec i onda da radi normalno.Da pojasnim bolje kada nestane struje i po dolasku racunar se pali sam,e tada mi je potrebno da se zadrzi signal 3 sec a posle da radi nesmetano sa zakacenim uredjajom.Ukoliko neko moze da mi pomogne bicu mu zahvalan
Re: Com port
a sta ti znaci da zadrzi signal na 3 sekunde? i koji signal?
poz pedja to znaci da treba da com port bude off 0d 3 do 7 sec a posle da radi normalno ,mozeli se drugacije objasniti,kao vremenski relej koji posle nestanka i dolaska struje neukljucuje uredjaj odmah nego saceka od 3 do 7 sekundi
- Feko
- Stariji član
Evo ti...samo malo drugačije napiši programCojder wrote:...mozeli se drugacije objasniti,kao vremenski relej koji posle nestanka i dolaska struje neukljucuje uredjaj odmah nego saceka od 3 do 7 sekundi
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=4645" onclick="window.open(this.href);return false;
pa stavi rele na port da ti prekida signale koji ti trebaju. i napravis neki monostabil, koje ce ukljuciti rele tek par sekundi po dolasku napajanja...