LCD 2x16 prepolnik
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
LCD 2x16 prepolnik
Napravio sam 2 uredjaja.Jedan je LCF metar a drugi je ispitivac tranzistora i dioda.... i jedan i drugi koriste displej 2x16 i oba koriste samo po 10 kontakta na displeju.ja to hocu da ugradim u jednu kutiju i da koristim jedan displej.Pitanje je kako da napravim neki prepolnik mehanicki ili elektronski koji ce da prespaja kontakte sa jednog ili drugog ispitivaca na displej zavisno koji cu da koristim.Kako to da izvedem
Displej o kome je rec izgleda ovako
http://www.superdroidrobots.com/images/LCD-009-000.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Displej o kome je rec izgleda ovako
http://www.superdroidrobots.com/images/LCD-009-000.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: LCD 2x16 prepolnik
to bi mogao izvesti sa multiplekserima. ali pitanje koliko ce to biti funkcionalno. jer je displej pri svakom ukljucivanju potrebno inicijalizovati. pa ako bi prebacivao u toku rada sa jednog uredjaja na drugi verovatno ne bi ispalo kako treba. ali uvek mozes pokusati... pa javi rezultate...
Moguce je preko multipleksera ali jednostavnije ti je preko ILI vrata s 2 ulaza
Cirkus Kolorado :D
meni se cini najbolje da to odradis sa 5 duplih releja.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
rleji ne dolaze u obzir. jer je dosta veliko vreme izmedju preklapanja, tako da se moze desiti da se uredjaj ukljuci pre displeja, i onda nista nisi napravio...
ili koloa nisu bas preporucljiva, jer ti niko ne garantuje da su sve logicke nule na onom uredjaju koji se ne koristi. a u tom slucaju ako negde ostane 1, nece raditi kako treba.
ili koloa nisu bas preporucljiva, jer ti niko ne garantuje da su sve logicke nule na onom uredjaju koji se ne koristi. a u tom slucaju ako negde ostane 1, nece raditi kako treba.
Najjednostavnije ti je da spojis preko testne pločice pa testiras...trebalo bi ti raditi bez problema, naravno ako je samo jedan uređaj uključen
- Attachments
-
- primjer1.jpg (27 KiB) Viewed 2392 times
Cirkus Kolorado :D
Vidim da je samo u principu gubljenje vremena
Naj verovatnije da cu da ugradim u posebne kutije sa posebnim displejima
Naj verovatnije da cu da ugradim u posebne kutije sa posebnim displejima
- Feko
- Stariji član
Za to bi dušu dao stari mehanički preklopnik za printere (2 compa na 1 printer)
Proslo bi to i sa 6-polnim preklopnikom sa 2 polozaja, ali je pouzdanije rjesenje po jedan displej u svaki uredjaj. Mozda je malo skuplje rjesenje na pocetku, ali na duge staze je pouzdanije.
Ma znam ja sta ti treba, sto mene ne pitas = MAX4618
trax wrote:Ma znam ja sta ti treba, sto mene ne pitas = MAX4618
jos samo da ga nadjem Ma 5 evra je displej pa ko ce da se zamajava prepravkom
pa gdje je 5€ kod mene je 10-11€??stojke369 wrote: Ma 5 evra je displej pa ko ce da se zamajava prepravkom
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
http://www.mikroe.com/sr/tools/easybuy/" onclick="window.open(this.href);return false;mataya wrote:pa gdje je 5€ kod mene je 10-11€??stojke369 wrote: Ma 5 evra je displej pa ko ce da se zamajava prepravkom
10-11 evra i nije velika cena ja sam ovakve sa plavom pozadinom uvek nalazio za 20-25 evra