mislim da naslov i slike dovoljno govore....
ovo je moj prvi projekat na usb portu.
i sta kazete?
lcd winamp plugin na usb-u
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
lcd winamp plugin na usb-u
- Attachments
-
- Photo-000.GIF
- (169.12 KiB) Downloaded 191 times
-
- untitled.GIF (3.26 KiB) Viewed 6339 times
-
- winamp.rar
- pbp i vb projekti
- (103.02 KiB) Downloaded 1004 times
Re: lcd winamp plugin na usb-u
Svaka cast! i na tome i na sors kodu
- Feko
- Stariji član
Svaka čast...ipak se može napravit USB komunikacija...možda nešto i bude na kraju sa onim mojim tasterima
nije problem u komunikaciji.
vec je problem napraviti dprogram za pic koji bi simulirao gamepad. ako samo stavis produci id i vendor id kao na nekom gamepadu, window ce ga prepoznati...
ali ti ne znas sta game pad salje kompijuteru i obrnuto...
to je prakticno nemoguce saznati osim ako ti neko ne kaze tacno sta predstavlja koji bajt u paketu, pri prijemu i predaji...
ako ces raditi program u vb, onda ne mora racunar da ga prepozna kao gamepad... evo imas ovde primer kako preuzeti stanje sa portb u textbox u vb
http://www.elektronika.ba/forum/download/file.php?id=10" onclick="window.open(this.href);return false;
to je ovaj primer pictocomp
vec je problem napraviti dprogram za pic koji bi simulirao gamepad. ako samo stavis produci id i vendor id kao na nekom gamepadu, window ce ga prepoznati...
ali ti ne znas sta game pad salje kompijuteru i obrnuto...
to je prakticno nemoguce saznati osim ako ti neko ne kaze tacno sta predstavlja koji bajt u paketu, pri prijemu i predaji...
ako ces raditi program u vb, onda ne mora racunar da ga prepozna kao gamepad... evo imas ovde primer kako preuzeti stanje sa portb u textbox u vb
http://www.elektronika.ba/forum/download/file.php?id=10" onclick="window.open(this.href);return false;
to je ovaj primer pictocomp
evo malo doradjen projekat u vb.
forma je nevidljiva dok se uredjaj ne prikljuci na usb port. i potrebno je staviti precicu exe fajla u start up folder...
forma je nevidljiva dok se uredjaj ne prikljuci na usb port. i potrebno je staviti precicu exe fajla u start up folder...
- Attachments
-
- VisualBASIC.rar
- (36.95 KiB) Downloaded 635 times