jel moze tko pomoc?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
jel moze tko pomoc?
hay, stvarno vam je super stranica!
e da, trebo bi pomoc, moro bi za maturalnu radnju napraviti neki sklop a ja bas i neznam nest posebno o tome! dosad sam napravio jedana sklop onak dost jednostavno neka elektronicka kocka... u skoli.
a sad kad mi treba za maturu, moram to ili neki program napravit
pa sam mislio bolje ovo
pa ak mi moze neko pomoci, predloziti mi neki sklop koji nije prekompliciran i pomoci ak negdje zapnem
ak neko ima vremena nek se javi, hvala unaprijed!
pozdrav!!!
e da, trebo bi pomoc, moro bi za maturalnu radnju napraviti neki sklop a ja bas i neznam nest posebno o tome! dosad sam napravio jedana sklop onak dost jednostavno neka elektronicka kocka... u skoli.
a sad kad mi treba za maturu, moram to ili neki program napravit
pa sam mislio bolje ovo
pa ak mi moze neko pomoci, predloziti mi neki sklop koji nije prekompliciran i pomoci ak negdje zapnem
ak neko ima vremena nek se javi, hvala unaprijed!
pozdrav!!!

Spojis neko trosilo preko releja, koji ovdje sluzi kao sklopka.
Kad TSOP1138 dobije modulirani signal (mozemo za to koristit daljinski od tva, bilo koju tipku) dace seriju impulsa koja se filtrira i izravnava monostabilom s NE555.
Svaki put na pritisak tipke na daljinskom bistabil prebacuje stanje jedanput i pali/gasi relej preko tranzistra.

Zaboravi na "kablo" ! Ne znam odakle ti to...
Kupis dijelove, recimo istampas ovu shemu, odes u chipoteku i kazes cojeku: Daj mi dijelove sa ovog...

Sagradis ovaj uredjaj i to je sve. Onda spajas sta ti padne na pamet. Ovo vjerovatno reaguje na pritisak bilo koje tipke daljinskog od recimo TV-a, jednom pritisnes uredjaj se upali, jos jednom pritisnes on se onda ugasi, flipnes ga pa ga flopnes

Last edited by trax on 01-02-2006, 23:59, edited 1 time in total.