@trax pa da mi je bas do "izvornog " koda to bi se vec rijesilo !!
Posto imamo neka iskustva jeli , ali i ja to nebih nikad stavio public bas zato sto postujem druge i znam kako nije lako napravit nesto pa jos i da radi !!
Sto se tice projekta s ATmega[8/16/32] processorom bio sam napravio neke "skice" i cak rutine , nesto i za PDU ali.... kad sam dobija STR710 jednostavno sam se "ispisa" iz tog projekta , sad sam bas na ST20-tp2 processoru tu nesto "petljam" ..... Mozda da je bilo jos zainteresiranih za rad na novom GSM [kak se to vec zove] projektu vijerojatno bih nesto bia preuzeo na sebe i mislm da bi nesto napravili . Steta sto nije nitko od volje, ti Atmele bas i ne volis a meni je PIC16 serija "out" !?!
A sto se koda tice naravno da ga je dobro disasemblirao [ ostaje pitanje ako je radjeno u asm zasto nije retlw koristen ako je "drug" crosscompiler onda nema pitanja [ a meni "mirisi" na ovo drugo ] !
Sto se brzina tice i detekcije , pa Atmel ti je puno pogodniji za emulaciju RS232 komunikacije [UARTa] s auto dekekcijom ! HWski implementi samog MCUa PIC16xx su dosta ograniceni za autodetekciju brzine !
@jozun meni je bia uzitak analizirati tudje FW , vodilja je bilo ono vijecno "a zasto bas tako" je autor to napravia !! A i zbog sprijecavanja prevara , nemogu se otkrit prave "mucke" bez analize FW !!
Zakljucak, pa nije bas da smo inferiorni , "i mi konja za trku imamo", a on se zove disassembler i nesto iskustva s analizom !
Ako bas bude trebalo !
Sad posto meni to bas i nije prioritet nebih bas isao opet u anlizu ali ako budes ima volje mogu ti pomoc ako budem znao ako zapnes !!!!!
Sad na tebi je sto zelis !?