PC majstor!
Dakle ovako. S obzirom da se radi o Atmelovom mikrokontroleru AT89C2051 najlakše ti je da ga programiraš u programskom jeziku BASCOM. Besplatnu DEMO verziju možeš skinuti s adrese:
http://www.mcselec.com/
Pazi! Skineš Bascom-8051 DEMO. Radi sve kao i profi verzija, samo ima ograničenje u veličini datoteke. Mislim da je ograničenje 2K. To ti je za one programe posve dovoljno. U editor programa jednostavno prepišeš prvo jedan program, kompajliraš ga i upucaš u mikrokontroler. Onda to isto uradiš s drugim programom . Pazi! Obilježi u koji si mikrokontroler upucao program za predajnik, a u koji program za prijemnik.
Za upucavanje programa u flash mikrokontrolera trebaš programator. Možeš ga ili kupiti, što je sigurnije ali skuplje, ili ga možeš napraviti sam. Mislim da je najjednostavniji programator za te mikrokontrolere BlowIt. Doduše, nema mogućnost verifikacije, ali je jeftin i jednostavan, pa ga možeš složiti za dvadesetak minuta. Shemu možeš skinuti s adrese:
www.geocities.com/dinceraydin/files/blowit.pdf
Vjerujem da ćeš se snaći. Ako zapneš javi se ponovno, a možeš i na PM da ne spamamo toliko forum. Osim ako za to isto nije još netko zainteresiran.