antivirusi i ostalo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
antivirusi i ostalo
zanima me koje vi antivirus programe koristite i koje preporucate. Ja sam koristio i AVG i Avast. AVG mi nije temeljan posto je fr*e a avast puno resursa od kompa zauzima.
I dali je ko imo problema sa nekim virusom koji se prenosi sa sticka i kad se oce uc na stick prikaze : Can not find script file"H:\.vbs" ja ga uspijem obrisat na sticku jer tvori na sticku autorun datoteku al me zanima gdje je se "sakrio" u windowsu jer ga ni avg ni avast u windowsu nisu nasli. Evo Autorun datoteke sa sticka:
Raider 8.25
[autorun]
open=wscript.exe .\.vbs
shell\open\command=wscript.exe .\.vbs
shell\open\default=1
I dali je ko imo problema sa nekim virusom koji se prenosi sa sticka i kad se oce uc na stick prikaze : Can not find script file"H:\.vbs" ja ga uspijem obrisat na sticku jer tvori na sticku autorun datoteku al me zanima gdje je se "sakrio" u windowsu jer ga ni avg ni avast u windowsu nisu nasli. Evo Autorun datoteke sa sticka:
Raider 8.25
[autorun]
open=wscript.exe .\.vbs
shell\open\command=wscript.exe .\.vbs
shell\open\default=1
Covjek je najsavrsenije bice koje svaka budala moze napravit.
Svi besplatni antivirusisu onako pola dobri a pola losi, kolko platis tolko pjeva! Ja koristim NORTON ANTIVIRUS 2006 jako uspori komp cak za jednu trecinu ali nikad snjim nisam imao problema ali znas da kad dobijem virus sa neta nekad javi odmah a nekad nakon sto cisti disk, ja sam sa nortonom jako zadovoljan!
Pozz!
P.S. Taj virus ces tesko sam naci u windowsima za to ti treba dobar antivirus!
Pozz!
P.S. Taj virus ces tesko sam naci u windowsima za to ti treba dobar antivirus!
ma ljudi, ja sam sve probao i najbolji mi je NOD32!! imao sam problema sa AVG 7.5 antivirusom. obrisao mi je pola windowsa !! sad mi je lik u servisu instalirao windows defender, neki k*rac koji stalno pazi na neke fajlove i NOD32. ja sam prezadovoljan ! NOD mi uvijek nađe nešta ako imam neko sranje. mišljenja su različita ali je meni NOD32 najbolji!
p.s. - ako netko ima da mi malo objasni šta windows defender točno radi? meni on skenira komp svaki dan i prijavi ako nešta neradi dobro... ali svaki put kaže da mi komp super radi! to je najvažnije...hehe . i to je predobar program, čuo sam da je na top ljestvici tih nekih zaštitnih programa.
pozzz
p.s. - ako netko ima da mi malo objasni šta windows defender točno radi? meni on skenira komp svaki dan i prijavi ako nešta neradi dobro... ali svaki put kaže da mi komp super radi! to je najvažnije...hehe . i to je predobar program, čuo sam da je na top ljestvici tih nekih zaštitnih programa.
pozzz
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
@Spiky, jesi ti ovo slago ili si našo neku anketu ?Spiky wrote:Kronoloski...
1. Norton
2. NOD 32
3. Kaspersky
4. BitDefender - i na njemu sam zadnje 3 godine...
e da, Norton nisam ni spomenio zato što ga ne koristim i nisam ga koristio. ali isto jedan od prvih na ljestvici! ali iz iskustava mojih projatelja, nitko se još nije požalio na norton ko ga ima... ali meni je važno da kad nađe neki virus, da me upozori i da ga obriše !
poz
- Elektronicar
a ja mislio to rade dokoni ljudi kad ono hakeri.zmedak5 wrote:onih 1% je kad frajer koji je haker napravi virus e onda crkne pola svita od njega!
Moj predlog instalirajte Linux zaboravite Windows.zmedak5 wrote:moj prijedlog vam je : formatirajte windows svaki misec i necete imat problema!
Last edited by Elektronicar on 05-02-2008, 12:59, edited 1 time in total.
e ovo stvarno nisam znao !! ja mislio da te viruse prave postolari u svojim radnjama...Elektronicar wrote:a ja mislio to tade dokoni ljudi kad ono hakeri.zmedak5 wrote:onih 1% je kad frajer koji je haker napravi virus e onda crkne pola svita od njega!
@imocanin, ako nisi ti skonto, ja jesam. svaki puta kad staviš neku emociju, prikažu ti se samo znakovi. ne znam, ako tebi to nesmeta, nema veze... da bi ti se emocije vidile u postu, makni kvačicu sa : Disable Smilies in this post
i još nešta. koliko je velika razlika između LINUX-a i WINDOWS-a? jel neko od vas koristi LINUX?
pozzz
- Elektronicar
ma ja sam naviko na windowse XP i jako dugo sam na njima. i nikad nisam imao problema, osim onda jednom kad su mi nešt u servisu za*ebali. nije mi baš do učenja... na XP-u sam i na njemu ostajem!! možda se kasnije prebacim na vistu kad bude više testirana i kad bude dorađena kako trea. dosad znam samo jednog legu koji ima vistu...
PS-@Elektronicar, ajde jel možeš okačit koji screen shot iz LINUX-a? taj OS nikad nisam vidio pa me zanima. hvala
pozzz
PS-@Elektronicar, ajde jel možeš okačit koji screen shot iz LINUX-a? taj OS nikad nisam vidio pa me zanima. hvala
pozzz
Postoje razne distribucije (ja vec dugo vremena koristim backtrack), najcesce koristena GUI sucelja su KDE, FLUXBOX i GNOME :Dvoltmetar220 wrote:ma ja sam naviko na windowse XP i jako dugo sam na njima. i nikad nisam imao problema, osim onda jednom kad su mi nešt u servisu za*ebali. nije mi baš do učenja... na XP-u sam i na njemu ostajem!! možda se kasnije prebacim na vistu kad bude više testirana i kad bude dorađena kako trea. dosad znam samo jednog legu koji ima vistu...
PS-@Elektronicar, ajde jel možeš okačit koji screen shot iz LINUX-a? taj OS nikad nisam vidio pa me zanima. hvala :D
pozzz
Sa KDE suceljem
http://images.google.hr/images?hl=hr&q= ... a=N&tab=wi
Sa GNOME suceljem
http://images.google.hr/images?um=1&hl= ... %BEi+slike
sa FLUXBOX suceljem
http://images.google.hr/images?um=1&hl= ... %BEi+slike
... :D
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... intux.jpeg
Cirkus Kolorado :D
- Elektronicar
slazem se s tobom elektronicar. I ja bi koristio linux jer sam ga jedno vrijeme ga koristio ali posto mi i sestra i otac koriste komp tako da sam ostalo na windows xp-u, nemam mjesta za dualboot windowsa i linux-a. Za mene je linux 100 puta bolji od windows jest ispocetka malo kompliciraniji al et.......
Covjek je najsavrsenije bice koje svaka budala moze napravit.
Kupis USB stick od 1-2G i bootas ga sa sticka...nemoras imati instalaciju na disku...a imas masu distribucija koje se podizu sa sticka, slicno kao live distribucije sa cd ili dvd-ova :Dschumo wrote:slazem se s tobom elektronicar. I ja bi koristio linux jer sam ga jedno vrijeme ga koristio ali posto mi i sestra i otac koriste komp tako da sam ostalo na windows xp-u, nemam mjesta za dualboot windowsa i linux-a. Za mene je linux 100 puta bolji od windows jest ispocetka malo kompliciraniji al et.......
Cirkus Kolorado :D
- Elektronicar