max adsl ili...
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
ma meni je isto onako, na knap sa tim 1GB. nemogu baš ni gledati video na youtube-u ko što sam naviko gledat kod nekog i nabijat mu promet...hehe ma kontam da se i ja prebacim na više od 1GB ali sam jedva dobio i ovaj tako da moram biti zadovoljan i sa ovim šta imam. ma kasnije ću ja nagovorit svoje pa ću sigurno dobit bar 3GB!!hehe
pozz
pozz
Evo i ja dobio homebox...signal mi nije baš nekakav...-95dB
Al sam se nečeg sjetio ...Kako bi bilo da ja produžim onu antenu na nekih recimo 200m, zakačim na onaj meteorološki balon i pustim gore u pi*mat*
Ma zezam se naravno.. ali stvarno je mislim produžit za par metara.
Al sam se nečeg sjetio ...Kako bi bilo da ja produžim onu antenu na nekih recimo 200m, zakačim na onaj meteorološki balon i pustim gore u pi*mat*
Use the best: Linux for servers, Mac for graphics, Windows for Solitaire.
ma meni je signal 85dBm... ali sve ovisi kako okrenem antenu. inače imam samo tri crtice signala ali ako drugačije okrenem antenu, dobijem čak četri!! al meni je ovo sasvim dovoljna brzina kakvu ja imam. neda mi se sad zezat s tim, ali sam skontao da u sobi imam neke točke di je signal super ali nema na čemu stajati.jbg... ajde ako budeš produživao antenu, javi kako je ispalo!! i jedno pitanje. mislim, po logici je tako : da ja taj uređaj mogu odnjeti recimo u viroviticu i tamo spojim na komp i imam internet. pošto uređaj radi poput mobitela... ali neznam kakav bi bio signal tamo. jel to ima neke veze što je ovo u osijeku i kad bi ga odnjeo u viroviticu? jel ga oni nekako registriraju da je u osijeku ili kak? ako je tako (da ga mogu odnjeti), pa to je super stvar!!!hehe!master wrote:Evo i ja dobio homebox...signal mi nije baš nekakav...-95dB
pozz
E to stvarno nemam pojma..trebalo bi probat..ako je to izvedivo, moglo bi se napravit napajanje za njega i onda na laptopvoltmetar220 wrote:...pošto uređaj radi poput mobitela... ali neznam kakav bi bio signal tamo. jel to ima neke veze što je ovo u osijeku i kad bi ga odnjeo u viroviticu? jel ga oni nekako registriraju da je u osijeku ili kak? ako je tako (da ga mogu odnjeti), pa to je super stvar!!!hehe!
pozz
eee pa to je super ideja!!
ja neću nigdje ići skoro tako da to ne mogu probati. ajd ako budeš išao nekud, aj probaj ponjeti homebox pa ga priključiti na neki drugi komp. baš me zanima jel to moguće!! al to bi bilo super ako je moguće, da se napravi napajanje za homebox, priključiš ga na laptop i imaš bežični internet!! hehe!! ajd nas izvještavaj ako budeš šta radio...
pozz
ja neću nigdje ići skoro tako da to ne mogu probati. ajd ako budeš išao nekud, aj probaj ponjeti homebox pa ga priključiti na neki drugi komp. baš me zanima jel to moguće!! al to bi bilo super ako je moguće, da se napravi napajanje za homebox, priključiš ga na laptop i imaš bežični internet!! hehe!! ajd nas izvještavaj ako budeš šta radio...
pozz
Evo baš gledam ugovor...pročitaj članak2.5...
Mislim da neće ići ...vip wrote:...korisnik izjavljuje da će koristiti terminalnu opremu samo i isključivo na adresi koju je naveo kao adresu odgovorne osobe ili kao adresu na kojoj će se uređaj koristiti,,,
Mislim da mogu. Zato jer svaki put kad se ti prijavljuješ na mrežu, oni mogu vidit na kojom si području.Možda nebi ništa skužili ako se vrtiš oko jedne bazne stanice (područje nekih 20km) al ako odeš iz npr. Zagreba u Split, naravno da će skužitvoltmetar220 wrote:a jel postoji mogućnost da te nekako lociraju pa da ako se udaljiš sa tog mjesta da oni to vide?
pozz
e jbg onda... a ja se baš ponadao da ga mogu nositi di oću zato što sam cijelo ljeto i svaki trenutak kad nema škole u virovitici, tj. jedno selo pokraj virovitice. tamo imam komp ali nemam internet. imam samo modem koji ne radi... ali i nekad daaaavno kad je radio, nisam smio na net.
e al baš sam mislio da ću moći, al jbg, šta je, tu je. moramo se pomirit s tim...hehe!
e ali skonto sam još jednu stvar. zivim u zgradi na trećem katu i signal mi je uvijek -85dBm. i ja se danas malo igrao sa antenom i pustim ja nju kroz prozor. i što ju više spustim dolje, signal mi je jači!! ali je problem što bi mi se antena stalno rosila i bila bi vlažna a to baš nebi bilo dobro... i nije mi baš nešta dugačka a nebi ju modificirao . šta mogu napraviti? imaš kaku ideju ?
pročitao sam danas cijeli ugovor... sad znam o čemu je riječ. jbg. ja kad sam ti kupio homebox, došo kući uključio ga i odma na net. ko *ebe ugovor...hehe!!
pozz
e al baš sam mislio da ću moći, al jbg, šta je, tu je. moramo se pomirit s tim...hehe!
e ali skonto sam još jednu stvar. zivim u zgradi na trećem katu i signal mi je uvijek -85dBm. i ja se danas malo igrao sa antenom i pustim ja nju kroz prozor. i što ju više spustim dolje, signal mi je jači!! ali je problem što bi mi se antena stalno rosila i bila bi vlažna a to baš nebi bilo dobro... i nije mi baš nešta dugačka a nebi ju modificirao . šta mogu napraviti? imaš kaku ideju ?
pročitao sam danas cijeli ugovor... sad znam o čemu je riječ. jbg. ja kad sam ti kupio homebox, došo kući uključio ga i odma na net. ko *ebe ugovor...hehe!!
pozz
Heh, to sam i ja skužio , valjda se signal odbija od zida...ja imam onu metalnu mrežicu za komarce pa kad je zatvorim a antenu stavim vani, poveća se signal..Ja bi onu antenu produžio al neznam kakav je kabel..mislim neznam koji kabel da stavim ...voltmetar220 wrote: e ali skonto sam još jednu stvar. zivim u zgradi na trećem katu i signal mi je uvijek -85dBm. i ja se danas malo igrao sa antenom i pustim ja nju kroz prozor. i što ju više spustim dolje, signal mi je jači!!
e @master da te pitam nešt vezano za homebox. jel tebe nekad za*ebava tako što se ne možeš spojiti na internet? to mi se rijetko događa ali kad se želim spojiti na internet, krene sa spajanjem ali se nikako ne spoji. tako probam 500 puta i nikako da se spojim. onda moram ugasiti homebox i opet ga upaliti. onda je sve u redu. evo danas se nisam mogao spojiti pa sam ga morao gasiti. jel se tebi to događa? koliko ti je jak signal? meni je -85dBm. aj javi ako budeš produživao taj kabal pa nam reci kak ti je ispalo.
Meni zasad nema nikakvih problema, a valjda ih i neće bit. a što se tiče signala, i meni je tako negdje oko -85dBm..kabel ću kupit onaj UTP mrežni pa samo zamjenit umjesto ovog kratkog, jer mi je sad soba isprepletena kabelima
ako te za*bava software probaj skinut firmware sa vipove stranice...
ako te za*bava software probaj skinut firmware sa vipove stranice...
nisam još ništa... moram kupit kabel...al sad cu ovih dana kad budem imao malo više vremena ..naša sam poziciju di mi je signal negdi oko -76dBm...
p.s. jel se ti spajaš priko edge mreže?
p.s. jel se ti spajaš priko edge mreže?
kako misliš preko EDGE mreže? nekontam de mi malo pojasni ...master wrote:p.s. jel se ti spajaš priko edge mreže?
ako misliš na vrstu veze, to mi se stalno mijenja. ali sam najćešće na HSDPA. signal mi je stalno oko -73dBm. to je vrlo dobar signal! antena mi visi kroz prozor i ne diram ju! pogodio sam baš to mjesto di imam četri crtice signala !!
zasto kupovat homebox (5000 kn bez ugovora) kad imas mobitel! spojis njega i idjes di oces! ko jos zove fixne telefone? ako i oces ztvat imas za 50 kn da zoves 1000min!homebox NEVAJA ZA NISTA, jedino pripilat ga popola da dobijes kutije za matice i sarafe! meni je bija sporiji duplo od modema a skup ko kurac! di je to gigabajt 250kn? a t-com majmuni su jos gori i nuljudniji glupani!