Videorekorder
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Videorekorder
E imam jedan problem oko videa tvrtke SONY! Moj videorekorder je star 10 godina od tih 10 godina usudio bi se rec da je 3 godine reproduciro i jos 2 mjesaca smo snimo, u prevodu znaci puno je koristen! U 7 godini pojavio se prvi problem nije tio primit kazetu ja ga malo ocistio i radio 1 godinu i opet al ga ja naravno opet ocistio! Dosad se to cesto dogadjalo ali sam uvjek uspio osposobit! Jucer sam trebo nesto snimit ali nije radio! Pa sam ga bio cistio rastavio u dijelove pa prstom okreto motor i upijem uvuc kazetu tako u njega onda prstom vrtim motor u suprotnu stranu onda ga sastavim nece da radi! Ponovno ga rastvim i na onaj nacin ucem kazetu i tako ga sastavim (sa kazetom) ali opet ne radi nego mi je na normalan nacin izbacio kazetu ali i ja ju probo ponovno ubacit ali ne radi ? Je li ko imao slicnih problema sa videom ili dal se to moze popravit? Ako se nemoze popravit (da ne kupujem neke nove dijelove) dajte preporuke za cega iskoristit kuciste i naravno integrirani ispravljac?
Pozz!
Pozz!
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
Nema sta se ne moze popraviti.
Prepostavljam da je model koji poseduje gumice, odnosno preko kojih se vrsi uvlacenje- izvlacenje kasete kao i reprodukcija odnosno premotavanje.
Pokusaj da zamenis iste ocistis i podmazes lezajeve motora ili da ocistis preklopnik polozaja.
Nadam se da zupcanici stoje na svojim mestima odnosno da nije prezubio.
Prepostavljam da je model koji poseduje gumice, odnosno preko kojih se vrsi uvlacenje- izvlacenje kasete kao i reprodukcija odnosno premotavanje.
Pokusaj da zamenis iste ocistis i podmazes lezajeve motora ili da ocistis preklopnik polozaja.
Nadam se da zupcanici stoje na svojim mestima odnosno da nije prezubio.
E evo kolege slike ovdje:
http://www.content-type.com/-1180391854/VIDEO.rar.htm
Znam da su lose jer su slikane mobom rezolucije 640*480 piksela ali eto valda ce te nesto vidit! U arhivi imaju 2 videja u 3GP formatu tako da to mozete pogledat trebat ce vam quick time player! Mehanizam vidi se da su zupcanici pozutjeli ali eto taj video je sluzio svoje super 10 godina, nadam se da ce jos barem pola godine! Probajte sta skontat stih slika ali nisam ih imao uslikat s cim drugim!
Pozz!
http://www.content-type.com/-1180391854/VIDEO.rar.htm
Znam da su lose jer su slikane mobom rezolucije 640*480 piksela ali eto valda ce te nesto vidit! U arhivi imaju 2 videja u 3GP formatu tako da to mozete pogledat trebat ce vam quick time player! Mehanizam vidi se da su zupcanici pozutjeli ali eto taj video je sluzio svoje super 10 godina, nadam se da ce jos barem pola godine! Probajte sta skontat stih slika ali nisam ih imao uslikat s cim drugim!
Pozz!
nisam ni vidio ni slike ni video, ali citam sta ste vi pisali i neko je rekao da je vodilica od trake negdje na polovici, ako je tako onda nevalja.
vodilice, one dvije, za traku moraju da budu na pocetku odnosno mora kaseta na njih da uklopi i onda kad ti pretisnes play te vodilice povuku traku gore do video glave, al tako se desi ako je mehanizam ispravan.
sta mozes da uradis :
pokusaj, ali lagano, da skines lift. lift je naziv za uvlacenje i izbacivanje kasete, pokusaj da zapamtis kako je bio uzubljen-sa ostalim zubcanicima ili sa necim drugim, jer nisu svi isti.
znaci moras da rastavis taj lift od mehanizma. vecinom samo taj dio drze 2 vijka ili 4 max. nije tesko pokusaj.
onda pokusaj da rucno namotas mehanizam u prvobitni polozaj-kao kad je bio ispravan i kad je izbacena kaseta -taj polozaj ti treba- znaci vodilice za traku moraju da budu do kraja vracene.
kad taj najgori dio posla uradis pokusaj mu ponovo vratit lift (gledaj dobro kako ces ga uzubit, treba i on da uklopi) i onda to lijepo isprobaj i javi nam se jesil sta uradio i ako bude sta zapelo javi nam opet svakako.
pozz
vodilice, one dvije, za traku moraju da budu na pocetku odnosno mora kaseta na njih da uklopi i onda kad ti pretisnes play te vodilice povuku traku gore do video glave, al tako se desi ako je mehanizam ispravan.
sta mozes da uradis :
pokusaj, ali lagano, da skines lift. lift je naziv za uvlacenje i izbacivanje kasete, pokusaj da zapamtis kako je bio uzubljen-sa ostalim zubcanicima ili sa necim drugim, jer nisu svi isti.
znaci moras da rastavis taj lift od mehanizma. vecinom samo taj dio drze 2 vijka ili 4 max. nije tesko pokusaj.
onda pokusaj da rucno namotas mehanizam u prvobitni polozaj-kao kad je bio ispravan i kad je izbacena kaseta -taj polozaj ti treba- znaci vodilice za traku moraju da budu do kraja vracene.
kad taj najgori dio posla uradis pokusaj mu ponovo vratit lift (gledaj dobro kako ces ga uzubit, treba i on da uklopi) i onda to lijepo isprobaj i javi nam se jesil sta uradio i ako bude sta zapelo javi nam opet svakako.
pozz
Enigma_el