starter za auto
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
starter za auto
Dakle da ne duljim i ne kopiram text i slike trebam vašu pomoć
http://forum.net.hr/thread.jspa?threadI ... 0&tstart=0
Ovo je link gdje ja uz pomoć poštovanog forumaša @stingr pokušavamo od djelova "iz garaže" napraviti starer za pokrenuti motor .
Pa ako netko ima iskustva ili ako vidi neki propust molim pomozite..
Da nadodam ova naprava mora upaliti traktor s alnaserom cca 3 Kw
Hvala..
Edit: ako sam promašio pdf molim nadležne da premjeste isti
http://forum.net.hr/thread.jspa?threadI ... 0&tstart=0
Ovo je link gdje ja uz pomoć poštovanog forumaša @stingr pokušavamo od djelova "iz garaže" napraviti starer za pokrenuti motor .
Pa ako netko ima iskustva ili ako vidi neki propust molim pomozite..
Da nadodam ova naprava mora upaliti traktor s alnaserom cca 3 Kw
Hvala..
Edit: ako sam promašio pdf molim nadležne da premjeste isti
http://forum.net.hr/thread.jspa?threadI ... 0&tstart=0djura012 wrote:Ja nemogu da se okacim preko ovog linka probaj stavi drugi mozda mogu pomoci
Inaće tema je na http://forum.net.hr/index.jspa
PDF -Tehnologija /elektronika/ Kako napraviti
Ja sam ovaj s omčom oko glave

Ne znam ,možda ne mogu neregistrirani ući, no ja sam se probao odjaviti i ulazim normalno.
E ovako ,onaj trafo ti je dobar al neznam zasto nebi koristio akumulator umesto elektrolita.On ti stoi uvek na autu ,traktoru.
Rece da anlaser ima 3KW znaci treba ti 200 A stuje a za 1A struje ide 1000mF pa racunaj koliki elektrolit ti treba jedan od 200 000 mF . Kad se startuje auto tzv. robotom startuje se na sekunde da nebi izgoreo alternator (dinamo) jer u trenutku kad zaverglas i puustis kljuc regler prebacuje na punnjenje (AKO JE MASINA STARTOVANA).
Nista ti drugo ne treba osim:
Transformatora na 14.4
Grec ispravljac za 250-300 A-struje
Automatski osigurac od 20-25 A-struje
Po zelji mozes staviti Volt metar i Amper metar
Rece da anlaser ima 3KW znaci treba ti 200 A stuje a za 1A struje ide 1000mF pa racunaj koliki elektrolit ti treba jedan od 200 000 mF . Kad se startuje auto tzv. robotom startuje se na sekunde da nebi izgoreo alternator (dinamo) jer u trenutku kad zaverglas i puustis kljuc regler prebacuje na punnjenje (AKO JE MASINA STARTOVANA).
Transformatora na 14.4
Sve si to fino objasnio i tako bi to izgledalo kada bi sve radio od nuledjura012 wrote:E ovako ,onaj trafo ti je dobar al neznam zasto nebi koristio akumulator umesto elektrolita.On ti stoi uvek na autu ,traktoru.
Transformatora na 14.4
OSnavna namjena toga bi bila pokretanje stroja koji se pali 10-20 puta godišnje tako da mi se ne isplati imati akumulator jer propada bezveze .A svaki put vaditi akumulator iz drugog strioja mi je sranje i to duplo

Ja bi htio iskoristi djelove koje imam. Jučer sam radio neke probe pa ako imaš minut da pogledaš i daš neki komentar
http://forum.net.hr/thread.jspa?threadI ... 0&start=30
Ako to neće raditi s elektrolitima onda idem rastaaviti onaj stari trafo i napraviti novi sekundar (nadam se da bude više ampera u njemu)
@puknuti, zar ti nije jednostavnije kupiti kablove (one s kojima se pali auto sa akumulatora drugog auta kad prvi crkne), pa kad trebas paliti to drugo cudo, jednostavno se privezes k njemu nekim drugim autom ili strojem, spojis kablove i upalis to cudo?!
Kad ga trebas ugasiti, parkiras ga na nizbdrici i onda ga slijedeci put palis na zalet. Dok stoji, dobro potkajlas kotace, da ti ne otputuje bez vozaca.
Kad ga trebas ugasiti, parkiras ga na nizbdrici i onda ga slijedeci put palis na zalet. Dok stoji, dobro potkajlas kotace, da ti ne otputuje bez vozaca.

@Smješko hvala na savjetu ,stvarno... cjenim tu tvoju notu duhovitosti ..
Sjeti se koliko se tvojih projekata moglo naći na polici chipoteke ili slićnih trgovina a i siguran sam 80% ljudi koji ovdje postaju ..
Neki vrag tjera ljude na takve projekte iz nekog višeg poriva i jednostavno si ne mogu pomoći .
Ćesto puta uložiš više novaca a naroćito vremena to ćak ne izgleada i ne radi ni približno kako treba ali si sretniji s time nego da ti netko pokloni nešto što je frofi ili "orginal"
Koliko nas ovdje ima raćunalo ,TV ,video ili brdo drugih uređaja na rubu funkcionalnosti a mogli bi kupiti novi a stari staviti na ono isto brdo i puknuti nogom .
Entuzijazam ,istraživaćki huh .
S ovih naših prostora ima puno mudrih glava i vjerojatno imamo svi mi koje zrnce te soli u glavi .
Sjeti se koliko se tvojih projekata moglo naći na polici chipoteke ili slićnih trgovina a i siguran sam 80% ljudi koji ovdje postaju ..
Neki vrag tjera ljude na takve projekte iz nekog višeg poriva i jednostavno si ne mogu pomoći .
Ćesto puta uložiš više novaca a naroćito vremena to ćak ne izgleada i ne radi ni približno kako treba ali si sretniji s time nego da ti netko pokloni nešto što je frofi ili "orginal"
Koliko nas ovdje ima raćunalo ,TV ,video ili brdo drugih uređaja na rubu funkcionalnosti a mogli bi kupiti novi a stari staviti na ono isto brdo i puknuti nogom .
Entuzijazam ,istraživaćki huh .
S ovih naših prostora ima puno mudrih glava i vjerojatno imamo svi mi koje zrnce te soli u glavi .