5.1 ili 2.1 sistemi za slusanje muzike
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
5.1 ili 2.1 sistemi za slusanje muzike
zanima me kako vam muzika zvuci bolje na 5.1 ili 2.1. skoro sam imao raspravu o tome, covek me je ubedjivao da 5.1 uzasno zvuci. moje misljenje je da je 5.1 bolji. ja kristim i 5.1,kad slusam muziku iz winampa, i 2.1 kad slusam muziku sa radia. i mnogo lepsi mi je zvuk kad slusam na 5.1.
kakvo je vase misljenje
kakvo je vase misljenje
Re: 5.1 ili 2.1 sistemi za slusanje muzike
Meni je bolji 5.1...Naravno da ima 2.1 koji zvuce bolje od 5.1 i obrnuto,al mislim da je 5.1 obcenitoi bolji
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
- ..:: Tihi ::..
- Penjem se :)
Eh, malo si nejasno definirao pitanje.
Mislis li na 5.1 kodiranu muziku ili slusanje muzike na 5.1 zvucnicma?
Znaci, imas mp3, kodiran u 192, stereo.
I, sad, pustis ga na 2.1 sustav ili 5.1 sustav.
Ili, imas 5.1 zvucnike i istu pjesmu koja je kodirana u 5.1 i u 2.1, pa ju slusas.
Koje od toga si mislio?
Mislis li na 5.1 kodiranu muziku ili slusanje muzike na 5.1 zvucnicma?
Znaci, imas mp3, kodiran u 192, stereo.
I, sad, pustis ga na 2.1 sustav ili 5.1 sustav.
Ili, imas 5.1 zvucnike i istu pjesmu koja je kodirana u 5.1 i u 2.1, pa ju slusas.
Koje od toga si mislio?
Tihomir Križan
to sam i ja objasnjavao liku. ali njemu to nije dopiralo do mozga.MladaNada wrote:Nema razloga da 5.1 sistem bude losiji od 2.1, ako ti se ne svidja previse zvucnika prebacis na 2.1 i gotovo
mislio sam na obicnu stereo pesmu, mp3. ovaj novi winamp ima odlican 5.1 dekoder. tako da je mala razlika kada pustim 5.1 pesmu(dvd koji ima audio 5.1) u powerdvd, i kad pustim obicnu pesmu u winamu.
192kbps ko telefon...mislim da si pio., kladim se kad bi ti pustio 156,192 i 512 da nebi znao pogodit koji je koji. Sve iznad 128 je dovoljno dobro za prosjecnog slusaoca!zmedak5 wrote:vjerojatno taj kodira na 192kbps a to je nula tu nema dovoljno bitratea da bi se nesto reproduciralo na bilo kojim zvucnicima da bi sviralo bolje od telefona...
reka ti je pajdo ukljucis 2.1 i gotovo.ko auto. jako auto mos vozit brzo i sporo a sporo samo sporo...
Mp3 nema bitrate veci od 320 kbps tako da ovo sto si napisao 512 je cista nebuloza. I ta cifra 156 je isto jako cudna.defs wrote:192kbps ko telefon...mislim da si pio., kladim se kad bi ti pustio 156,192 i 512 da nebi znao pogodit koji je koji. Sve iznad 128 je dovoljno dobro za prosjecnog slusaoca!zmedak5 wrote:vjerojatno taj kodira na 192kbps a to je nula tu nema dovoljno bitratea da bi se nesto reproduciralo na bilo kojim zvucnicima da bi sviralo bolje od telefona...
reka ti je pajdo ukljucis 2.1 i gotovo.ko auto. jako auto mos vozit brzo i sporo a sporo samo sporo...
Evo ja tvrdim da mogu da cujem razliku izmedju 128 i 192 i za to nije potrebno nikakvo specijalno znanje niti sluh. Postoji niz parametara koji jos uticu na kvalitet kompresije a to su sample rate koji je obicno 44100 Hz koji je ekvivalentan audio CDu. Jako bitna stvar a verovatno i najbitnija stvar od svega je encoder koji se koristi.
Da se ne udaljujem dalje od teme, ako se muzika slusa sa kompa posao ce da odradi i 2.1 i 5.1 uz malo bolju zvucnu kartu. Moja preporuka je svakako 5.1 zbog toga sto se racunar ne koristi samo za slusanje muzike vec i za igrice i dvd filmove gde 5.1 zantno dolazi do izrazaja.
http://galeb.etf.bg.ac.yu/~iv060455d/
Mnogo besplatnih knjiga o elektronici
http://electronic-ebooks.blogspot.com/
Mnogo besplatnih knjiga o elektronici
http://electronic-ebooks.blogspot.com/
Ja sam rekao da se iznad 192 tesko cuje razlika, a za 128 i 192 se cuje,ali je svejedno prihvatljivo za slusanje i ne zvuci ko telefon.Groovy wrote:
Evo ja tvrdim da mogu da cujem razliku izmedju 128 i 192 i za to nije potrebno nikakvo specijalno znanje niti sluh. Postoji niz parametara koji jos uticu na kvalitet kompresije a to su sample rate koji je obicno 44100 Hz koji je ekvivalentan audio CDu. Jako bitna stvar a verovatno i najbitnija stvar od svega je encoder koji se koristi.
Da se ne udaljujem dalje od teme, ako se muzika slusa sa kompa posao ce da odradi i 2.1 i 5.1 uz malo bolju zvucnu kartu. Moja preporuka je svakako 5.1 zbog toga sto se racunar ne koristi samo za slusanje muzike vec i za igrice i dvd filmove gde 5.1 zantno dolazi do izrazaja.