Kako se upisuje kod na Blaupunkt CAR300.jas do sada nikad nisam upisavao kod na radio.ja na moju astru sam imao blaupunkt ali kad sam vadio akumulator nije mi trazio da upisem kod.
Vozdra. vidim da je pukla rasprava oko dumpova, ako kome zapne ima ih oko 1gb u bazi . Za CAR300 najlakse rjesenje je calc. medjutim zbog njihovog nedostatka sto nemaju display mnogi odlucuju da se kod ugasi skroz pa sam zato htio da vas upozorim na cinjenicu da se kod CAR300 cod ne nalazi u eepromu 24Cxx nego u eepromu MCU-a motorola 68HC05xx, pa ako nemate eeprom programator za ovaj MCU ustedite sebi vrijeme. Ako zapne postajte serijski broj jer ni baza kalkulatora nije mala.
Vidim da je tema stara,ali ako neko može da mi pomogne.Prije par dana kupio sam Auto- radio Cd Kenwood KDC-PS9070R ,i imam sledeći problem.Naime Cd se kod spajanja na napon uključi i pojavi se poruka Transmit 1,koja se poslije nekoliko sekundi izgubi i ostanu dvije pravougaone zagrade ispod kojih je broj 1.Saznao sam da je ovo ustvari neki vid zaštite,jer isti ima daljinski upravljač na kojem se kod ove poruke pritisne tipka sa zadrškom i na taj način se otključa auto-cd,koji radi sve dok se ponovo ne odspoji sa akumulatora.Glavni problem je u tome što ja nemam taj daljinski upravljač!Interesuje me zna li neko postoji li kakav način da se auto-cd otključa bez tog daljinca?Inače cd ima prijemnik za unlock pozadi ,odvojeno od kućišta -na kablu.Zanima me dali ovaj cd može da se dekodira i kako?Ako neko ima kakvu ideju bio bih mu zahvalan!
imam autokasetofon Blaupunkt frankfurt RCM 82......vjerovatno origanalan na autu KIA Pride . Vozim to auto 3 godine i nikada nisam zaključao radio, danas sam vjerovatno nesmotreno uspio napraviti tu glupost.
Zamolio bih vas za pomoć oko koda ali i samog načina unošenja istog u kasetofon.
Kolega ima radio Bp Lubeck cc22 koji je dobio, ali je kod sa strane oguljen i zaljučan je.
Ako ko zna kod za njega podaci su:
BP 2751R8048842
ima još jedan broj ali neznam dal je komplet: 642 751 010