Zanima me sta tocno mobitel primi (kakve signale, pri kojoj frekvenciji itd) da bi on prepoznao da ga neko zove??
volio bi napravit uredjaj koji ce u svojoj blizini natjerat da svi mobiteli pocnu zvonit... nadam se da ste shvatili sto zelim!
znam da je to tesko, nemoguce.. al bar onako nekih par uputa iz teorije
pozdrav
Kako natjerat mobitel da zazvoni :)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Kako natjerat mobitel da zazvoni :)
alen_z wrote:nemoguce..
You wait for revolution, we live revolution.
Ma nije nemoguce, nemoguce je za mene jer sam ogranicen sa znanjem i iskustvom, al umjesto da nesto korisno naucim meni uvijek ovako neke gluposti padaju na pamet!
Vjerojatno je to negdje oko 900Mhz..
al to me i inace zanima, kako taj cijeli GSM sustav radi, od identifikacije preko kartice, SMS-ova, poziva, itd itd.. to je cijeli misterij
Vjerojatno je to negdje oko 900Mhz..
al to me i inace zanima, kako taj cijeli GSM sustav radi, od identifikacije preko kartice, SMS-ova, poziva, itd itd.. to je cijeli misterij
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
da nije moguce onda nam mob nebi nikad zvonio, znaci moguce je samo treba nac caku kako!!!!e wrote:alen_z wrote:nemoguce..

Da bi ti mobitel zazvonio mora se usposaviti dvosmjerna komunikacija gsm_baza <-> gsm_telefon koja je naravno kriptovana.
Znaci, moras da ispostujes jedan cijeli protokol samo da bi telefon zazvonio. O tome surfaj po internetu a da napravis nesto tako,... ni ne pomisljaj na to...
Evo ti nesto korisno pa citaj: http://wiki.thc.org/gsm
Znaci, moras da ispostujes jedan cijeli protokol samo da bi telefon zazvonio. O tome surfaj po internetu a da napravis nesto tako,... ni ne pomisljaj na to...
Evo ti nesto korisno pa citaj: http://wiki.thc.org/gsm
eto vidiš, lakše ti je naćerat bazu da zazvoniDariolo wrote:da nije moguce onda nam mob nebi nikad zvonio, znaci moguce je samo treba nac caku kako!!!!e wrote:alen_z wrote:nemoguce..![]()
You wait for revolution, we live revolution.