alarm

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
shiljak

alarm

Post by shiljak »

Trebao bi mi jedan alarm. Na prvom spratu bi trebao da bude alarm (kad neko prodje da se upali). A na drugom spratu,u kuci, trebalo bi da se malazi zvucnik i da me obavjesti da je neko usao.
sasa45
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by sasa45 »

Pogledaj tu mozda nadjes nseto sto ti treba
http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... idgrupa=28
Groovy
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by Groovy »

Kupis onu sijalicu na senzor kod kineza i prepravis je da pisti umesto da sija.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ili jos jednostavnije, iznad vratiju objesis neko mehanicko zvono :)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Imaju kinezi one cjevcice sto vise , pa kad ih vrata zakace cuju se dosta jako!!!
cubica

Post by cubica »

pade mi napamet, mozda je glupo a mozda i nije...kod kikireza ima da se kupe stvarcice gotove i jeftine kao sto su zvonce na daljinu i senzor prolaska sa beeperom. jedina koska je naterati izlazni signal sa senzora prolaska da okine rele umesto bipera i ukljuci taster daljinskog zvona na odredjeno vreme, mislim da bi se tu snasli.
Dobro je sto je sve jeftino, ne mucis se mnogo a izbegavas zice i kopanje zida po vertikali do sprata. Baterije u zvoncetu mogu da sluze bar godinu dana.
Nadam se da ti je ovo pomoglo...od alternativnih resenja (posto su se i druge kolege trudile) predlazem postavljanje zmije otrovnice na prag pa kad je posetilac zgazi cuce se sigurno do sprata...he-he-he :D

cubica :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ili jos jednostavnije: Kupi kinesko zvono i umjesto tastera stavi detektor mraka (googlaj dark activated switch) , a sa druge strane IR diodu, tako da kad neko prodje ono pocne zvoniti , a ako se ne varam kinesko zvono zvoni par sekundi nakon sto se pusti taster?
Post Reply