Kakav rastvor sone kiseline i 20-35% i hidrogena 12% i vode trebam da koristim da bi mi pločica ispala savršeno.
Sada koristim rastvor sona-hidrogen 3/1 i veći pločice za 30 minuta je gotov,e onda ostane jedan kraj ne rastopljen koji čekam 2h i više i dok se taj dio rastopi usput mi i vodovi izgore.ploče razvijam za fotolakom pozitiv 20.
sa kojom rezolucijom štampate na termofoliju kada radite fotopostupak.Ja radim sa 600 dpi pa nisam baš zadovoljan jer svjetlost prolazi kroz sitne rupice na vodovima.
mirel wrote:sa kojom rezolucijom štampate na termofoliju kada radite fotopostupak.Ja radim sa 600 dpi pa nisam baš zadovoljan jer svjetlost prolazi kroz sitne rupice na vodovima.
probaj na paus papir istampati. ja stampam sa 600dpi takodje, a ako ti je toner pri kraju, stampa ce ti biti malo providna i to moze biti problem. da bi to popravio, mozes usuti u neku posudu nitro razredjivaca i pokriti je sa svojim papirom na koji si istampao veze. nakon nekog vremena kad razredjivac ispari, veze na papiru ce ti pocrniti totalno i nece propustiti nista svjetla.
To sa rupicama ti se vjerovatno desavalo sa termo folijom! Mala je uloga stampaca u tome , rupice se pojavljuju jer folija nije ravna po povrsini , tj. nadje se prasine na njoj!
trebas obrnuto kiselina 17% i hidrogen 30% evo slika koju sam ja prije par dana pravio nije bas najbolje ispala na slici jer sam sliko sa WebCam,a i ja radim sa termo folijom i ispane extra samo se treba uhodat ima fazona
ja radim sa 10% solne kiseline za WC i 30% hidrogen i o prilike napravim omjer , prvo sipam solnu kselinu a onda hidrogen i to radim od prilike a mislim da je omjer solna/hidrogen 2:3/1:3
Solna kiselina za domacinstvo 16-20% (obicna narancasta boca) i hidrogen za kosu 12% (ne smeta ako u njemu ima gela). Omjer 3:1 za kiselinu. Moja mjerica je prazna plasticna kutija od filma. Dobro je dodati i vode 1 mjeru, pa ce nagrizanje biti nesto sporije, ali menje agresivno.
ma ja uzmem hidrogen 30 postotni i onu kiselinu u narandastoj boci kosta 5-6 kn stavim cep hidrogena i dolijem kiseline tako da pokrije plocicu i ljepo se razvija
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------