Pozz sa sve forumase iako vas nema mnogo aktivnih sigurno se neko susretao sa programiranjem AT91SAM7S256-AU ARM MCU-a od Atmela.
Flesujem AT91SAM7S256-AU MCU koristeći JTAG V8 programator preko J-Flash V4.80. Pratio sam cijelu proceduru sa dva nova različita MCU-a i različitim dumpovima i uvijek dobijem isto. MCU je programiran i uspješno verifikovan, ali kompjuter ne prepoznaje uređaj (USB uređaj nije prepoznat).
Moj postupak:
1. Uklonite AT88SC
2. Zalemite novi AT91SAM7S256-AU (MCU mora biti REV A ili B) 3. Koristite eksterno napajanje od 12V i povežite JTAG na PCB.
4. Nakon što je uređaj prepoznat u J-Flash V4.80 otvorite odgovarajući dump i reprogramirajte i provjerite to.
5. Vratite AT88SC ako je potrebno i uređaj treba da radi ispravno.
Zaista ne znam šta radim pogrešno, ali izgleda da je svaki MCU uništen nakon reprogramiranja iako je cijela procedura obavljena bez ikakvih grešaka u J-Flash-u..
Poruke iz J-Flash-a:
Relocating bytes:https://ibb.co/cXsKbGc
Programmed and verified successfully:https://ibb.co/M57fCdL
Atmel AT91 ARM MCU problem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Resistor_01
- Pravo uznapredovao :)
- Resistor_01
Re: Atmel AT91 ARM MCU problem
Zaboravio sam da kazem da kada svaki MCU-u nakon programiranja pokusam da RESETUJEM preko pina 55 J-Flash ga vise ne prepoznaje ispada kao da je unisten nakon programiranja a trebalo bi da bude prepoznat nakon RESET-a.
- Resistor_01
Niko nista?
Pozz, tesko je to stivo carprog, nije samo do programiranja, mora se jos tu sta uraditi da bi to radilo kako treba, hw modifikacije ...
- Resistor_01
Naravno, kako bi inace znao da je rijec o carprogu.
Ima na netu ispravno uputstvo kako se progrmira uz pomoc jtag wiggler-a. Reset pin na mcu mora se dici i upisati ispravan sw ...
Ima na netu ispravno uputstvo kako se progrmira uz pomoc jtag wiggler-a. Reset pin na mcu mora se dici i upisati ispravan sw ...
- Resistor_01
Gdje si narucio taj J-TAG Wiggler? Jer znam da on ide preko LPT porta koji se ne koristi odavno niti ga ima moja ploca. Ja sam koristio J-TAG V8 preko USB porta kao i vecina njih sto ovo radi.
Mnogi su imali ovakav problem kao ja cak moze biti problem i u losem kvalitetu kineskih MCU-a. Probavao sam 3 razlicite verzija dumpa i uvijek dobijem isto.
A sto se tice dizanja REST pina to ne treba ako se zalemi nov MCU na PCB.