Htio bih znati ako igdje još mogu naći stare MS-DOS i Windows 9x programe za tiskane pločice.
Priča ide ovako...
Moj tata je izmnimo dosadan te mi je dao zadatak naći Tango PCB. Njega sam nakon nekoliko sati kopanja našao, ali je bilo potrebno da se nađe odgovarajući displey driver. Njega sam našao te taj program radi. Sljedeći zadatak je bio da se nađe Protel Advanced PCB v2.8. Njega sam našao, ALI...program je pokvaren.
Naime, kad se napravi novi component u library-u, te kad se on treba place-ati, program "baci" cursor u kut displeja, što uzrokoje nemogućnost da se novi component stavi na pločicu. Za već napravljene komponente ovo nije problem. Ja sam kasnije našao protel v2.7.1 sa serijskim ključem i access kodovima, ali i TAJ program ima taj bug. Moj tata je davnih godina(2011~2012) imao clean verziju programa i ta verzija, tj. verzija 2.8 nije imala taj bug. Moj tata je imao čak i diskete, ali kad smo imali provalu 2012. godine, te diskete su nestale, kao i rezervni CD sa kontentsima disketa. Ukraden je i laptop na kojem su bili ti fajlovi od Protela, tako da smo ostali bez te clean verzije godinama.
Danas(9.6.2019.) sam razgovarao sa tatom i rekao mi je za ovaj forum te da je ovdje našao link na neku rusku naračastu web stranicu sa tim protelom na njoj. Spomenuo mi je da je na toj stranici bio i Eagle, Proteus, itd...
Vjerovatno se pitate, zašto mu trebaju tako stari i outdate-ani programi? Ne znam, ali imam teoriju-možda mu je jednostavnije raditi na starim programima. Tko zna...
No, što ja vas svih pitam: Znate li za tu rusku web stranicu? Znate li o tom "bug-u" u protelu kojeg sam opisao?
Hvala unaprijed.

TonyVW.