vjerovatno je mislio na rotaciono svjetlo koje koriste neke sluzbe...
a ako misli na obicnu rotaciju onda kako rece smjesko,samo se nalij dobro i pobices onu teoriju da se sve vrti oko sunca.
sve ce da se vrti oko tebe!
Moj je prijatelj pravio to, uzeo je onu sijalcu iz auta(za končnice, rikverc,...) i el. motorić. stavio je neki lim na rotor motorića koji se vrti oko sijalce, i nije loše ispalo!
mislo sam na policisku rotaciju .jer mi treba da spojim na alarm kada se alarm ukljuci da se ukljuci i rotacija.nes sam skonto valjda ce da necem sluzi
Ja sam nesto slicno radio sa Paradox alarmnim centralama gdje se na PGM programibilni izlaz programira da se ukljuci u slucaju alarma te potom isto okidao drugi relej 12 V kojim sam opet prekidao plus za 12 V kojim se napaja rotaciono svjetlo (koje uzgred mozes kupiti u zutim i plavim bojama u skoro svim prodavnicama auto opreme i vecim benzinskim stanicama i kostaju od 20 do 120 KM,u zavisnosti od jacine sijalice i kvaliteta) a jednom sam isto radio i sa istom tehnikom samo sto je rotaciono svjetlo bilo 220V koje sam dobio iz Njemacke,ne znam da li se na ovim prostorima moze negdje isto nabaviti...Uglavnom stos je u okidanju releja u slucaju alarma,koji je u rezimu NO/NC po potrebi i po konstrukciji...Nije tesko ... Cim sam i ja to uradio onda svako moze
Ispricavam se svima ako sam nekog povrjedija Dojadilo mi je jer ljudi dolete na forume i pisu gluposti a na to poludin....A triba si na pisat rotirka ili sl Vidija san za manje od 50kn a bolje uzmi je za 50kn nego se zajebaji
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
mozes napravit rotaciono svjetlo tako sto ti treba 1 motoric, 1 sjalica, i nesto kao ogledalo slicno i da se moze odbijati svjetlosti to ti je to , samo napravis kao krov odozgo i stavis gore sijalicu dole motoris i imas rotaciono svjetlo
ako hoces kupovat onda ima u neckermannu 21,50 km i + dostava izadje te 30 km