Postoji li mogućnost da se na "ne-prekompliciran" način napravi "inverter" kojim će se 12Vdc pretvoriti u 230Vac čistog sinusnog napona korištenjem smps tehnike? Na primjer, koristimo nešto slično pojačalu "D" klase sa kojim sinusoidu 50HZ "nasjeckamo" iz carriera od npr. 100kHz pa sve skupa pošaljemo u feritni trafo kojim napon dignemo na potrebnu razinu i na kraju filtriramo izlaz u "čisti" sinus? Sve skupa u cilju visoke iskoristivosti i što manjih dimenzija (time i cijene) magnetskih komponenata.
Možda pitam gluposti, ali google se danas nešto ljuti na mene - nikako da mi ponudi odgovor na ovo pitanje, barem u vidu kakve sheme
12V na 230V smps tehnikom?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
12V na 230V smps tehnikom?
Nullius addictus iurare in verba magistri
Re: 12V na 230V smps tehnikom?
Sam inverter i nije previše kompliciran za napraviti. Internet je pun takvih projekata. Međutim, dobiti pravilan (čisti, kako ti kažeš) sinusni oblik izlaznog napona pomoću invertera baš i nije tako jednostavno, koliko je meni poznato.
Lijenost je iz raja izašla.
Pozdrav, stara je tema ali ja bi da je ponovo pokrenemo. Tražim neku šemu invertera sa 12v na 220v sa feritnim transformatorom ali da sa 12v ide na 300v pa onda da se spusti na 220v 50Hz . Ne mogu da nađem ništa da valja i da je pouzdano .
Zašto baš 12-300-220v?