Koaksijalac zamijeni obicnom zicom. U ovom slucaju ti treba neugodjena antena pa ce i uvodnik nesto primiti.
Sa ovim dimenzijama i sa koaksom 50Ohma slaba korist. nesimetrican dipol aka VS1AA (FD ima prilagodni
clan sa 600 Ohma na 50 Ohma-da imas prilagodni clan prijem bi bio moguc oko 10 MHz. Bez koaksa i sa
uvodnikom od obicne zice-licnaste ili krute, antena postaje u prijemu sirokopojasna.
Koristi neki fabricki prijemnik koji ima kratke valove. Ako nema prikljucak za vanjsku antenu, oko cijelog prijemnika namotaj jedan navojak poslije uvodnika i vezi ga za uzemljenje.-
pOz
P.S. Clanstvo u radioklubu znaci upoznavanje ljudi koji imaju znanja i instrumenata-mogu pomoci.-
kratkovalni prijemnik
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: kratkovalni prijemnik
Ok znači bolja je ova verzija sa žicom.
O radioklubovima , pa ja neznam baš kakvo je stanje kod vas ali ovdje u Slavoniji(HR) di ja jesam nema više ni jedan sve je to nestalo,nema kod mladih više interesa za to , sve je to na internetu danas.
O radioklubovima , pa ja neznam baš kakvo je stanje kod vas ali ovdje u Slavoniji(HR) di ja jesam nema više ni jedan sve je to nestalo,nema kod mladih više interesa za to , sve je to na internetu danas.
Ne slažem se s vama kolega. Imate jako vrijednog radioamatera u Drenovcima. Magaš Darko se zove, pa u Račinovcima, Županji i td. Istina nešto aktivniji su na dvometarskom opsegu ali naći ćete ih i na 80 metara.
73 de E74NQ.
73 de E74NQ.
Ma OK,sve pet ko voli nek izvoli, za ova dva mjesta nikad čuo-(ja sam iz zapadne Slavonije)
Evo ovo ću napravit tek tako da vidim da li to radi
https://www.youtube.com/watch?v=A6r66Pc1MYk
https://www.youtube.com/watch?v=A6r66Pc1MYk
-
- Pravo uznapredovao :)
Ovo je prijemnik za 3,58MHz fiksnu frekvenciju u 80m radioamaterskom bandu.
Tako izgleda kod mene. A garantiram ti, da se nečeš snači kako to upotrebljavati. Pored toga moraš imati dobru zvučnu karticu.
Tako izgleda kod mene. A garantiram ti, da se nečeš snači kako to upotrebljavati. Pored toga moraš imati dobru zvučnu karticu.
- Attachments
-
- zlatkoMM.jpg (26.25 KiB) Viewed 5116 times
Real Radios Glow in the Dark!
OK možda i neću ali sklop je jednostavan za napravit i imam hrpu takvih djelova.
Sam oscillator može radit od 3,5,9,12 V .
Za karticu na koju ću da probam imam stari dobri SoundBlaster
pa budemo vidjeli...
Sam oscillator može radit od 3,5,9,12 V .
Za karticu na koju ću da probam imam stari dobri SoundBlaster
pa budemo vidjeli...