https://www.qsl.net/z33t/dc_0-30v_0-3A_eng.html
Svoju plocicu spakovao sam, samo za indikaciju i elektroniku koristim jos jedan trafo koji ima kolo 7812 i 5 izlaza. Ostalo je sve isto osim razlike u hladjenju.
Ostalo je da radim na detaljima.
Trafo torus 25VAac / 4A / 100VA
Trafo za elektroniku: 12V/0.5A /// Stabilisani napon sa koga dovodim struju za LED Display, LED zelenu indikaciju za ON/OFF, i za ventilator na hladnjaku, ostavio sam jos jednu vezu!
Sto se stabilnosti tice Torusnog trafoa na izlazu. Osciloskop pokazuje pravu cistu (sto bi ja rekao mrtvu liniju).
Za grejanje hladjenje unutar kucista je potrebno sa leve strane bocno od torusa izburgijati rupe kako bi mogla da se ostvari promaja. Eventualno cu da ubacim jos jedan ventilator koji ce da izvlaci vazduh iz kucista ali nije neophodno.
Vrlo precizna regulacija struje i napona. Nadam se da cu uskoro kupiti viseobrtne potenciometre i sa njima raditi sto bi ja mislim olaksalo posao jer sa ovima nabadam vrednosti.
Jedini problem je CC LED. Tacnije kada se postigne Constant Current LED dioda vrlo malo blicne , skoro nevidljivo. Pise da je za to zaduzen tranzistor (jedino da stavim neki drugi ali koji?) Ako neko moze da mi pomogne oko ovoga bio bih mu zahvalan! (Sta bi bilo kada bih stavio diodu od 5mm, a ne ovu od 3mm koja stoji?)
Time i zavrsavam kompletan uredjaj! Sad sa tim CC je malo kljakav!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ostale elemente necu da navodim jer su identicni (manje vise) kao na linku koji sam postavio gore!
Evo mojih slika: