samples
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Vi kukate sto negde nece da salje u hr, sta da ja kazem, srbije nigde ni u cemu nema na spisku..
Evo probao sam na maxim ic da narucim digitalni temp senzor DS18B20, i kazu mi da ne salju u moju zemlju, i zahvaljuju na interesu..
Jel bi mogao neko da mi naruci to, pa posalje, posto ovde i nije bash jeftino tako nesto ?!
Evo probao sam na maxim ic da narucim digitalni temp senzor DS18B20, i kazu mi da ne salju u moju zemlju, i zahvaljuju na interesu..
Jel bi mogao neko da mi naruci to, pa posalje, posto ovde i nije bash jeftino tako nesto ?!
isto kod mene.zecos wrote:Vi kukate sto negde nece da salje u hr, sta da ja kazem, srbije nigde ni u cemu nema na spisku..
probao dobit sample DS18B20 ali kazu da ne salju u HR
- MladaNada
- Stariji član
Stavi ime neke bezze kompanije , budi kreativan , napravi pricu , ja sam u vishay slao request za sample led i napisao da mi treba jer pravim privjeske , godisnja kolicina oko 5000 dioda Nakon toga sam trazio fototranzistore za laserski alarm sa pricom da pravim alarme i stavio drugu adresu. Onda sam trazio IR diode pod pricom da pravim daljinske Sve je stiglo
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
izvini što u datashetu ne piše di je katoda a di anoda, a ak si tolko pametan nebi mi tu govorio gluposti nego fino odgovorio isto kako sam ja postavio pitanje.
evo ti pogledaj datashet
http://www.vishay.com/docs/83212/83212.pdf
evo ti pogledaj datashet
http://www.vishay.com/docs/83212/83212.pdf
Katoda je oznacena na tehnickom crtezu na kraju, na strani 'zareza' na kucistu.izvini što u datashetu ne piše di je katoda
Cak i da nemas nikakvih podataka o diodi, ovo se moze jednostavno izmjeriti i isprobati.
Koristene su 4 nogice radi bolje toplinske disipacije.
Istina je, da, vishay jako nerado salje sitne narudzbe poput led-ica, na koje je uvijek navala; a ocito im je da nisu od zivotne vaznosti za neki projekt / prototip.a ak si tolko pametan nebi mi tu govorio gluposti
Samo slanje posiljke ispada daleko skuplje od tih led-dioda, i jednostavno im se ne isplati.
Komponente koje reklamiraju na strancici su uglavnom 'promotivne' i imaju vecu sansu da vam posalju.
Manje dostupne komponente za koje je potraznja mala uglavnom posalju, pa makar bile i skuplje.
Poz..