Led cob dioda od 50w na reflektoru treperi
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Led cob dioda od 50w na reflektoru treperi
Led cob dioda na reflektoru treperi. Mozete mi reci kako da znam dali treperi zato sto je dioda crkla ili sto je drajver otisao. I zbog cega je moguce da je pocela dioda da treperi posle dva dana od kada je promenjena. Jel moguce da je problem sa drajverom pa da strada tako brzo.?
Re: Led cob dioda od 50w na reflektoru treperi
Kako je LED strujom napojena naprava-drajver mora isporuciti potrebnu struju- dovodi do toga da
je greska do drajvera. Promijeni ulazni mrezni kondenzator-kondenzatore- posto ne znam o kojem
drajveru je rijec i kako je konfigurisan.-
pOz
je greska do drajvera. Promijeni ulazni mrezni kondenzator-kondenzatore- posto ne znam o kojem
drajveru je rijec i kako je konfigurisan.-
pOz
Izlaz na drajveru je po specifikacijama od 30v do 34v a struja 1500 mah. Ako ti ovo nesto pomaze.
Podjednako može biti greška i u didoi i drajveru. Kinezi kad prave cob diode ne isapdne svaka savršeno, pa neka vuče više struje pa prije crkne nakon toga krene treperit.
Treba smanjit struju prema diodi, na svjetlosti će izgubit možda 5% a životni vijek će joj se produžit za 100%. Kinezi to furaju samo nek vuče struje da se može napisat da ima više w
Treba smanjit struju prema diodi, na svjetlosti će izgubit možda 5% a životni vijek će joj se produžit za 100%. Kinezi to furaju samo nek vuče struje da se može napisat da ima više w
Hvala na odgovoru. A kako da se zna da li zbog diode treperi ili zbog drajvera.?
Nisu sve diode vezane serijski pa da zbog jedne "krepane" treperi. To je modul sa najvjerovatnije 50
1W dioda koje su vezane u klastere, najvjerovatnije 10 komada serijski zbog radnog napona 30-34V DC
i takvih 5 klastera paralelno . Sa svakim klasterom je vezan neki minimalni otpor da bi raspored struja
po klasterima bio ravnomjeran. Uslikaj i postavi sliku da se vidi, priblizno kao na prilozenoj slici
o kakvom modulu se radi. Obicno je jedna dioda 3,2V i 350 mA.-
pOz
Na slici je nazivno 100W dioda.-
1W dioda koje su vezane u klastere, najvjerovatnije 10 komada serijski zbog radnog napona 30-34V DC
i takvih 5 klastera paralelno . Sa svakim klasterom je vezan neki minimalni otpor da bi raspored struja
po klasterima bio ravnomjeran. Uslikaj i postavi sliku da se vidi, priblizno kao na prilozenoj slici
o kakvom modulu se radi. Obicno je jedna dioda 3,2V i 350 mA.-
pOz
Na slici je nazivno 100W dioda.-
- Attachments
-
- LED COB.jpeg (26.9 KiB) Viewed 5119 times
Ja neznam kako to ispitat običnim metodama. Te led sijalice su jeftine tako da spojim novu sijalicu. Ako radi onda je do sijalice, ako ne radi do drivera jeMitiki wrote:Hvala na odgovoru. A kako da se zna da li zbog diode treperi ili zbog drajvera.?
Moje iskustvo: sigurno drajver. Kad je problem sa ledicom onda ne svijetli određeni red a ostale su smanjenog svjetla.
I obavezno pri testiranju pritegnuti na hladnjak; ili jakooo kratko bez njega na drajveru.
ps. kad bude vremena ubacim koji filmić na blog
I obavezno pri testiranju pritegnuti na hladnjak; ili jakooo kratko bez njega na drajveru.
ps. kad bude vremena ubacim koji filmić na blog
Takva je dioda u pitanju sto je LAF postavio. Znaci ako na toj diodi rade sve te diodice (tackice) sitne onda je uredu dioda i onda je do drajvera. Ako ne rade neke te diodice (tackice) onda je do diode.Hvala vam svim.
Samo jos jedno pitanje jel moze da drajver strada pa da daje vecu struju (amperazu) ili veci napon nego sto treba pa da to kvari diodu ?
Moze da crkne na sve moguce nacine.
Pogotovo ako ode ulazni kondezator, pa radi impulsno. Pa ko zna u prelaznim rezimima sta se desava.
Pogotovo ako ode ulazni kondezator, pa radi impulsno. Pa ko zna u prelaznim rezimima sta se desava.
Jel to moze da se utvrdi tako sto se prikljuci dioda i kada je drajver pod opterecenjem da se unimerom izmeri koji napon daje?