Problem sa napajanjem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
Problem sa napajanjem
Pozdrav, danas sam dobio printer/skener u jednom. Medjutim problem je sto nece da se upali. Izvadio sam napajanje. Napajanje je Canon K30292. Pise da daje 24V. Medjutim kada sam mjerio daje 7.07V na VO pinu i 0V na 3V pinu. Da li neko ima iskustva sa tim, ili da mi pomogne na sta da pogledam. Trazio sam sheme ali nema nigdje na netu. Slike ne mogu da postavim, ne znam sto
-
Re: Problem sa napajanjem
Na ploči se nalazi 3567 Mosfet. Kada ga mjerim u dioda modu pokazuje mi 0.5mV izmedju gejta i drejna. Mislim da to ne bi smio pokazivati. Ili?
Da li si otvorio kutiju....koji čip je unutra; koji tranzistor ?
Malo se potrudi oko slika , pronađi neku stranicu koja toradi; recimo https://postimages.org/
Malo se potrudi oko slika , pronađi neku stranicu koja toradi; recimo https://postimages.org/
-
Vrsio sam ponovo mjerenja.
Ulaz ca 230V AC, veliki elko 320 V DC, Mosfet je ispravan. izmedju G i D, G i S nema provodljivosti, napon na njemu je 320 V DC koji dolazi sa velikog elka. Primar trafoa ima 320 V DC, ali nisam uspio mjeriti napone na sekundaru. Medjutim ugledao sam malu zenericu, i mjerio je u dioda modu, u oba smjera provodi, otpor joj je 40 oma. Evo saljem i slike pa pogledajte.
Ulaz ca 230V AC, veliki elko 320 V DC, Mosfet je ispravan. izmedju G i D, G i S nema provodljivosti, napon na njemu je 320 V DC koji dolazi sa velikog elka. Primar trafoa ima 320 V DC, ali nisam uspio mjeriti napone na sekundaru. Medjutim ugledao sam malu zenericu, i mjerio je u dioda modu, u oba smjera provodi, otpor joj je 40 oma. Evo saljem i slike pa pogledajte.
Otpoji zenericu pa ponovo premjeri.
Ako nije do nje nađi datasheet onog 8-pinskog SMD kola, i tu ćeš vjerovatno imati i šemu.
Ako nije do nje nađi datasheet onog 8-pinskog SMD kola, i tu ćeš vjerovatno imati i šemu.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
-
-
Budem uradio kad se vratim kući, hvala puno.WhiteHead wrote:Otpoji zenericu pa ponovo premjeri.