sretan bozic

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)

sretan bozic

Post by UNWANTED »

ovako posto sam ovaj mjesec malo kratak sa maxadsl-om promet

pa da cestitam svima bozic i novu godinu posto me nece biti do 1.1.2007

uzivajte i napijte se :D
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: sretan bozic

Post by jopagti »

sandrox wrote:ovako posto sam ovaj mjesec malo kratak sa maxadsl-om promet

pa da cestitam svima bozic i novu godinu posto me nece biti do 1.1.2007

uzivajte i napijte se :D
Sretan bozic svima i Nova Godina :!: Biti ce bolesno 8)
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ja cu do Bozica (pravoslavnog) vec biti na moru...A tamo ima da se olesim od alkohola :D
OT: Da li vam se ikad dogodio dan kad je sve sto je moglo poslo naopako?
Prvo , posto nisam imao folije, isprintam PCB na pausu , prenesem peglom , naravno, pola vodova se nije prenijelo. Normalno za paus. Sta je trebalo, ponovim flomasterom. Posto je plocica dosta velika (migavac sa trijacima , oko 600w) nije mogla stati da se jetka u uobicajenoj posudi od eurokrema. Tako je ja stavim u smetljarnik.Naspem sone kiseline i sav flomaster se izbrise. Ja kontam sta sam sad uradio , taj flomaster mi se nikad nije brisao?!Izvadim plocicu , osusim je , ponovim vodove , ali ovaj put prije ubacivanja dodam i hidrogen , reko onda ce mozda ostati vodovi. Kao sto je bilo za ocekivati , flomaster se rastvorio , ostali polovicni vodovi. Onda ja ko za inat opet sve ponovim , kontam valjda ce ostati nesto bakra ispod flomastera , jer mu treba neko vrijeme da se rastvori. Kurac. Nije nista ostalo. Ostali polovicni vodovi , pa sam planirao kratkospojnicima da rijesim stvar. Izvadim plocicu , da je protresem , polijem serpu od stare otopinom za jetkanje. Zepter serpu od 50 evra :D Trcim u kuhinju , uzimam ubrus brisem otopinu. Ostaje nesto kao kamenac na sjajnom sloju serpe (valjda ga nije progrizlo). Prospem otopinu , operem smetljarnik , sjednem da rucam. Pojedem pola pice , pogledam na sat , kasnim u skolu! Silazim na stanicu i cekam bus 10-ak minuta na 0 stepeni. Odem u skolu i nisam zakasnio.Zakljuci mi 4 iz njemackog , MRZIM JE IZ DNA DUSE!!! Imao sam 4 i 5 , onda radio neki pismeni i dobijem 4, ona kaze da to nece upisati i da ce iduci cas dati drugi i tacno nam je rekla koje imenice da ucimo za njega. Ja naucim. Dodjem iduci cas , ona kaze rade samo 1 i 2-jke.Zamalo sam je gadjao knjigom. Suzdrzao sam se nekako.I tako ona dodje danas i kaze ipak cu ja upisati one ocjene iz prvog rada, pa necemo se mi igrati skole! Razmisljam u sebi "Je*em ti mater u pi*cku da ti je*em..."Znate kako je to u skoli :D Stefane...4...Grcevito stiscem knjigu. Izdrzao sam jos 3 minute do zvona. Odem u WC puknem sakom od zid, razbijem plocicu.Proslo jos par casova , drug donio kolaca , bila mu slava, pa sam se malo smirio :D Jedina pozitivna stvar je bila da mi je zakljucila 3 iz hemije.Proci cu odlicnim.Dodjem kuci , bacim torbu i jaknu , upalim racunar i lemilicu , nadjem kesicu sa dijelovima , ne nalazim jedan cd4011 sa podnozjem , odlucujem da cu lemiti drugi bez podnozja , ali da cu ipak prvo zalemiti kondenzator. Zalemio ga , krenuo da uzmem IC , kad nema kesice. Mislim "Je*em ti zivot ovakav...", gasim lemilicu i palim racunar. Odlazem projekat za par dana (mjeseci). Uskoro cu kupiti 936+ , pa cu sa njom probati.Ulazim na forum i kucam ovo.Jedini pravi zakoni su Marfijevi zakoni!

Moram napraviti blog :D
wizard
Pravo uznapredovao :)

Post by wizard »

haha, dobar si, stefane :lol: ja kad bih pisao sta mi se izdesavalo, mislili bi ste da lazem :D znate mene kakav sam 8)
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

stvarno si peh stari :lol:
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Desi mi se tako nesto cesto! Najgore mi je sto mi je ostalo jos jako malo pertinaxa, sto znaci da cu morati opet ici do radnje!
esed
Penjem se :)

Post by esed »

MladaNada wrote:Ja cu do Bozica (pravoslavnog) vec biti na moru...A tamo ima da se olesim od alkohola :D
OT: Da li vam se ikad dogodio dan kad je sve sto je moglo poslo naopako?
Prvo , posto nisam imao folije, isprintam PCB na pausu , prenesem peglom , naravno, pola vodova se nije prenijelo. Normalno za paus. Sta je trebalo, ponovim flomasterom. Posto je plocica dosta velika (migavac sa trijacima , oko 600w) nije mogla stati da se jetka u uobicajenoj posudi od eurokrema. Tako je ja stavim u smetljarnik.Naspem sone kiseline i sav flomaster se izbrise. Ja kontam sta sam sad uradio , taj flomaster mi se nikad nije brisao?!Izvadim plocicu , osusim je , ponovim vodove , ali ovaj put prije ubacivanja dodam i hidrogen , reko onda ce mozda ostati vodovi. Kao sto je bilo za ocekivati , flomaster se rastvorio , ostali polovicni vodovi. Onda ja ko za inat opet sve ponovim , kontam valjda ce ostati nesto bakra ispod flomastera , jer mu treba neko vrijeme da se rastvori. Kurac. Nije nista ostalo. Ostali polovicni vodovi , pa sam planirao kratkospojnicima da rijesim stvar. Izvadim plocicu , da je protresem , polijem serpu od stare otopinom za jetkanje. Zepter serpu od 50 evra :D Trcim u kuhinju , uzimam ubrus brisem otopinu. Ostaje nesto kao kamenac na sjajnom sloju serpe (valjda ga nije progrizlo). Prospem otopinu , operem smetljarnik , sjednem da rucam. Pojedem pola pice , pogledam na sat , kasnim u skolu! Silazim na stanicu i cekam bus 10-ak minuta na 0 stepeni. Odem u skolu i nisam zakasnio.Zakljuci mi 4 iz njemackog , MRZIM JE IZ DNA DUSE!!! Imao sam 4 i 5 , onda radio neki pismeni i dobijem 4, ona kaze da to nece upisati i da ce iduci cas dati drugi i tacno nam je rekla koje imenice da ucimo za njega. Ja naucim. Dodjem iduci cas , ona kaze rade samo 1 i 2-jke.Zamalo sam je gadjao knjigom. Suzdrzao sam se nekako.I tako ona dodje danas i kaze ipak cu ja upisati one ocjene iz prvog rada, pa necemo se mi igrati skole! Razmisljam u sebi "Je*em ti mater u pi*cku da ti je*em..."Znate kako je to u skoli :D Stefane...4...Grcevito stiscem knjigu. Izdrzao sam jos 3 minute do zvona. Odem u WC puknem sakom od zid, razbijem plocicu.Proslo jos par casova , drug donio kolaca , bila mu slava, pa sam se malo smirio :D Jedina pozitivna stvar je bila da mi je zakljucila 3 iz hemije.Proci cu odlicnim.Dodjem kuci , bacim torbu i jaknu , upalim racunar i lemilicu , nadjem kesicu sa dijelovima , ne nalazim jedan cd4011 sa podnozjem , odlucujem da cu lemiti drugi bez podnozja , ali da cu ipak prvo zalemiti kondenzator. Zalemio ga , krenuo da uzmem IC , kad nema kesice. Mislim "Je*em ti zivot ovakav...", gasim lemilicu i palim racunar. Odlazem projekat za par dana (mjeseci). Uskoro cu kupiti 936+ , pa cu sa njom probati.Ulazim na forum i kucam ovo.Jedini pravi zakoni su Marfijevi zakoni!

Moram napraviti blog :D

dobar esej
esed

Post by esed »

sretan božić i pravoslavni i katolički i svaki drugi pa i bajram...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Sretna Nova!
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

A vala i stara :D
ninja

Post by ninja »

Ljudi sve najbolje,svima za sve blagdane :D
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

MERI KRIŠMIŠ

i

NOVA GODINA

nemojte se samo previše olešt od alkohola ovih dana :D :lol: :D 8) :lol: :wink:
igman
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by igman »

Pridruzujem se cestitkama :D
alexa_pg

Post by alexa_pg »

Takodje se pridruzujem cestitkama.
AVRFreak
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by AVRFreak »

Sve najbolje svima
CyberSky

Post by CyberSky »

Sretan Božić svima!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

sretan božić i pravoslavni i katolički i svaki drugi pa i bajram...
E ljudi pozdrav svima i srecni praznici :wink:
ja sam zaglavi na poslu snimam ove parlamentarne izbore pa nikako da stignem da se naspavam a kamo li nesto drugo :lol:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Svima na forumu zelim sve najbolje u ovom blagdanskom razdoblju (od Bozica do Bozica) i u predstojecoj godini, a onom cija "tamo u basti, u hladu jasmina, s ibrikom u ruci stoji" porucujem da joj ne da da dugo stoji, vec da je kuci vodi (ako vec nije) ! ;-)
Post Reply