tjah...vremenom uspijem da razvijem predikciju..pratis kolicinu grmljavine na svakih 1/2 sata i u kombinaciji sa onom animacijom i kolicinom padavina mozes polako da, iz prirasta broja gromova, zakljucis gdje ce biti vrhunac u vidu provale oblaka i eventualnog grada...
iskustvo...
Frekvencije protugradne obrane
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Frekvencije protugradne obrane
uh, pa ti si ga znaci bas prostudirao.
izgleda da su ti gromovi jako bitni iz nekog razloga, mora da se penjes po repetitorima
izgleda da su ti gromovi jako bitni iz nekog razloga, mora da se penjes po repetitorima
U nedostatku pristupa nekom "jacem" meteo serveru-ovaj je prilicno tacan. Prostudirajte navigaciju i samo
ukucajte svoju lokaciju. Kad je lijepo vrijeme "no sikiriki"., a ako oni najave padavine i obzirom na
godisnje doba, zna se kad se stvaraju grmljavine i oluje. Protugradna djeluje na osnovu iskustva,
kako je @misley napisao, koristeci i nesto kao sa linka:
https://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herz ... /Sarajevo/
pOz
ukucajte svoju lokaciju. Kad je lijepo vrijeme "no sikiriki"., a ako oni najave padavine i obzirom na
godisnje doba, zna se kad se stvaraju grmljavine i oluje. Protugradna djeluje na osnovu iskustva,
kako je @misley napisao, koristeci i nesto kao sa linka:
https://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herz ... /Sarajevo/
pOz
Telekom. Kako sam odgovoran za veliku kolicinu opreme instalisane po terenu, tako sam odgovoran i za ljude koji cirkulisu i odrzavaju tu opremu i nisam rad da rade po nevremenu. Oprema je takodje osjetljiva na prenapone (mada se tu realno malo sta moze prenebregnuti).
A i sam imam dva auta i nemam garazu...
A i sam imam dva auta i nemam garazu...
Evo na primjer, 05.08.2016 11:04h
Vidi se (pogotovo ako pratite pola dana..) razvoj oblacnosti... ovo sto prangija po Sloveniji i Italiji biće za dva dana u nasem regionu (TZ/BN). Nerijetko, Majevica ošiša vazdušne struje i sve krene na jugoistok, ka Višegradu... Drugi scenario je da se iz regije BL/DO sve zavrne na sjever i pomete Slavoniju (to se desilo par puta u zadnjih mjesec dana...).
Jos jedan moguci scenario je da ovo preleti preko Hercegovine i primorja i dotakne Albaniju..
DA bi dao detaljniju prognozu, morao bih da pratim vise slika u narednih 10-12h a sad mi to nije prioritet... na poslu sam...
Vidi se (pogotovo ako pratite pola dana..) razvoj oblacnosti... ovo sto prangija po Sloveniji i Italiji biće za dva dana u nasem regionu (TZ/BN). Nerijetko, Majevica ošiša vazdušne struje i sve krene na jugoistok, ka Višegradu... Drugi scenario je da se iz regije BL/DO sve zavrne na sjever i pomete Slavoniju (to se desilo par puta u zadnjih mjesec dana...).
Jos jedan moguci scenario je da ovo preleti preko Hercegovine i primorja i dotakne Albaniju..
DA bi dao detaljniju prognozu, morao bih da pratim vise slika u narednih 10-12h a sad mi to nije prioritet... na poslu sam...
Evo najavljuju nevrijeme danas... gledam ove karte sa linkova i cini se da je vec u Istri vrijeme uzasno. Dolazi ovamo nama prema istoku