pozdravljam!
Imam neko pojačalo sa tjunerom koje na oba kanala ima umjereno izražen izobličen ton, pogotovo na nižim frekvencijama. kod reprodukcije basova ima izraženo "klaparanje" . na pojačalu je označeno 4 Ohm a zvučnici su 8 ohm. pitam vas, da li je razluika u imedanci razlog ili je uzrok u samom pojačalu?. Ako je u samom pojalu, gdje, na kom stepenu je?
pojačalo hr 800
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: pojačalo hr 800
preoptereceno pojačalo . stavi , barem na probu , zvučnike od 4 Ohm - a .... pa javi šta se dešava sa zvukom . dali je sve isto , ili .....
Nemam druge osim ovih od 8 ohm.
Emigrant wrote:preoptereceno pojačalo . stavi , barem na probu , zvučnike od 4 Ohm - a .... pa javi šta se dešava sa zvukom . dali je sve isto , ili .....
nemam druge osim ovi ovih od 8 Ohm
- Feko
- Stariji član
Elektroliti u ispravljacu!
Ne gubi vrijeme u trazenju zvučnika 4Ω već grešku traži u ispravljaču, kao što ti je Feko rekao.
Alexa
pozdrav!
kada isključim mono, iz jednog zvučnika se samo čuje brujanje a kada je mono isključieno, na oba zvučnika rade. prije neko vrijeme, vjerovatno zbog kratkiog spoja na izvodima za zvučnike pregorio mi jedan osigurač za zvučnik
kada isključim mono, iz jednog zvučnika se samo čuje brujanje a kada je mono isključieno, na oba zvučnika rade. prije neko vrijeme, vjerovatno zbog kratkiog spoja na izvodima za zvučnike pregorio mi jedan osigurač za zvučnik
Zez wrote:Jesu li ti zvučnici koje imaš sigurno ispravni?
jesu, dosta kvalitetni Quart 280
hrvat wrote:pozdrav!
kada isključim mono, iz jednog zvučnika se samo čuje brujanje a kada je mono uključeno, oba zvučnika rade. prije neko vrijeme, vjerovatno zbog kratkog spoja na izvodima za zvučnike pregorio mi jedan osigurač za zvučnik ali sam ga zamijenio