Dobio sam zadatak izraditi Pirograf, nakon nekog vremena traženja pronašao sam jedan regulator napona 0-30V 10A te pomoću njega izveo Pirograf. Naravno ulazni napon na regulatoru je puno manji pa je tako i izlazni napon puno manji (0.5V - 3.5V) što zadovoljava moje potrebe. Naravno na pločici sam pojačao odnosno proširio postojeće linije te stavio par dodatnih tranzistora te tako maksimalnu struju regulatora povećao na 13A.

Pirograf je snage 45W te na sebe može primiti žicu maksimalnog promjera 1mm, iako može ići i malo većeg promjera ali ju nećemo moći užariti.
Izrada tiskane pločice - nažalost zabravio sam uslikati gotovu pločicicu

Kućište za pirograf

Transformator - 11V 13A (143W)

Montiran hladnjak za tranzistore

Montiran Greatz na hladnjak

Montiran hladnjak za Greatz-ov spoj

Montiran transformator u kućište

Sve komponente montirane u kućištu

Montirana pločica u kućištu

Montirani tranzistori na hladnjaku - 5 x TIP35C

Testiranje izrađenog sklopa

Mjerenje temperature - temperatura hladnjaka od tranzistora kod punog opterećenja

Izrada prednje stranice

Montaža prekidača, osigurača, konektora na prednju stranicu (inox lim debljine 2mm)

Izrađena prednja stranica - Samoljepljiva A4 folija zalijepljena na inox lim debljine 2mm

Ručka za pirograf - držači za vrhove žica su iztokareni od mesinga debljine 8mm

Zadnja stranica

Stalak ručke

Gotov proizvod

Užareni vrh

Prednja i zadnja stranica

Evo ovdje su sve slike koje sam pronašao i koje sam uslikao prilikom izrade sklopa, sklop je jako stabilan i nakon par sati rada i ne dolazi do pregrijavanja za što je zadužen ventilator, temperatura hladnjaka od tranzistora ne prelazi iznad 75C, dok temperatura hladnjaka od Gretz-a ne prelazi 25C.
Shema prema kojoj je izrađen pirograf nalazi se ovdje, u odnosu na originalnu shemu dodana su 2 dodatna tranzistora.
http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=981
Sve kritike, pohvale i pitanja su dobrodošla