naručil sam is ebaya navedeni kabel (usb-mpi+)i nikako da to upogonim,drivere sam instaliral najnovije ali i dalje nikak da se povežem sa cpu.
ima li netko kakvo iskustvo sa time ili nekaj propuštam(u pitanju je step7 5.5)
plc st-300 kabel
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: plc st-300 kabel
Jesi postavio PG/PC interface na MPI?
Odi u Control Panel i tamo postavi PG/PC interface ili iz Stepa 7 odi na "Set PG/PG Interface" u jednom od menija (mislim da je "CPU", ali nisam 100% siguran).
Takoder, neki PLC-i sa 2 profibus porta imaju MPI samo na prvom portu, dok je drugi iskljucivo profibus.
O kojem PLC-u se radi?
I za kraj, moguce da ti kabel ne valja. Mi smo imali problema sa tim zamjenskim kabelima (citaj: jeftinim).
Odi u Control Panel i tamo postavi PG/PC interface ili iz Stepa 7 odi na "Set PG/PG Interface" u jednom od menija (mislim da je "CPU", ali nisam 100% siguran).
Takoder, neki PLC-i sa 2 profibus porta imaju MPI samo na prvom portu, dok je drugi iskljucivo profibus.
O kojem PLC-u se radi?
I za kraj, moguce da ti kabel ne valja. Mi smo imali problema sa tim zamjenskim kabelima (citaj: jeftinim).
Budem to probal ponovno podesiti,Jel ima neki način da se ispita kabel?
Naravno da ima; probas s drugim kabelom (po mogucnosti od drugog proizvodaca) i ako taj drugi radi onda je prvi u banani Ili probaj sa drugim PLC-om, ako ga imas.
Jesi postavio interface na "PC Adapter (Auto)" ili "PC Adapter (MPI)"?
Ne znam da li taj kabel kojeg imas ima na sebi DIP switcheve za podesavanje, moguce da je krivo podesen pa zbog toga ne radi.
Jesi postavio interface na "PC Adapter (Auto)" ili "PC Adapter (MPI)"?
Ne znam da li taj kabel kojeg imas ima na sebi DIP switcheve za podesavanje, moguce da je krivo podesen pa zbog toga ne radi.
-
You try to get help from the forum or the viewer.