Potrebna pomoc oko sheme
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Potrebna pomoc oko sheme
Pozdrav, potrbna mi je pomoc oko resvanja problema rada jedne masine. Evo ovako imam dva kontaktora koji okidaju preko senzora i plca naizmenicno ali daju samo kratak impuls dok je meni potrebno da oni budu naizmenicno otovreni(u funkciji ili prekidaca) dok god onaj drugi ne okine. Ako neko ima ideju kako ovo resiti hvala na pomoci.
Re: Potrebna pomoc oko sheme
Stvarno ne znam kakav odgovor računaš da ćeš dobiti sa ovako konfuzno postavljenim pitanjem...
Dajte malo cijenite vrijeme ljudi koji čitaju ovaj forum
šta to oni okidaju preko pica i senzora i šta kontaktori inače mogu "okidati"imam dva kontaktora koji okidaju preko senzora i plca naizmenicno .
znači trebaju biti i naizmjenično otvoreni i davati neki impuls nekome ???ali daju samo kratak impuls dok je meni potrebno da oni budu naizmenicno otovreni
ovo mi totalno nejasno...(u funkciji ili prekidaca)
Dajte malo cijenite vrijeme ljudi koji čitaju ovaj forum
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
izvinjavam se zbog nerazumljivosti evo pokusacu da pojasnim. Postoji senzor koji registruje polozaj ide u PLC koji kontrolise dva kontaktora e sad kontaktori zatvore na interval od 1s i daju signal motoru i krene u jednu stranu da vrti posle drugi kontaktor ponovo da signal i okrece ga u drugu stranu. E sad taj motor se izbacuje i stavio bih nesto drugo a za to mi je potrebno da bude konstantno ukljucen dok se drugi ne aktivira.
Pa prepravi program za PLC...
Dali to trebaš za izradu inkubatora za jaja?
Već je pedja089 odgovorio da je najbolje da promijeniš program za PLC ...
Ako ne možeš promijeniti program za PLC, a moraš to riješti onda možda možeš ugraditi vremenski relej da impuls trajanja 1 sekunde produžiš koliko treba ...
Ako ne možeš promijeniti program za PLC, a moraš to riješti onda možda možeš ugraditi vremenski relej da impuls trajanja 1 sekunde produžiš koliko treba ...
-
trebali ti ta skalamerija imati funkciju (rucno), (automatski) ili (Rucno i Automatski oboje)
izvini za ovo skalamerija
izvini za ovo skalamerija