e neki dan mi frend reko da se šoker može napraviti od kondenzatora(npr: 100 nF, 1000V) i da kad nekog streseš s tim da mu neće bit niš(osim kaj će ga strest)
e sad, pitanje je kako se to puni.
jedan frend reko da ga samo utakneš u utičnicu i da je pun,
a drugi je reko da trebaš napraviti neki punjač.
Za puniti ti treba istosmjeran napon jer je za izmejnični kondenzator kratki spoj .
Možeš ga napuniti jednostavno da ispraviš 220V i spojiš kondenzator na to i za par trenutaka(valjda) je pun.
Treba ti istosjemrni napon jer kada bi bio izmjenični onda bi ti se kond. punio praznio nonstop.
Pošto je probojni napon 1000V slobodno ga spojiš na 220V i kako utičnica ima praktički "neograničenu" struju možeš ga napuniti u kratkom vremenu.
Da me ubie istosmeren napon???? Kako moze toa
Jas znam deka sokerite koristat konverter sto ja pretvara istosmernata struja vo najizmenicna (NE znam so kakva sinusoida)...
tesko je napraviti mal soker koji je jak jel bi onda skoeri bili mali, probjte traziti u googleu pod imenom stun ili stun gun ili tako nesto ima sema dosta, a ovi tvornicki imaju i po 2 trafoa
Ja cu šoker jedino za samoobranu (iako mi nikad necu trebat ).Razmisli malo ako se ides zezat kakve mogu biti posljedice?Ne znas kako necije srce moze reagirat Jedno drmaj elektronicare mi smo navikli na struju Ne stvarno nemoj se zajebavat
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Ja za samoodbranu dizem tegove i radim sklekove , ponekad odem u teretanu
Sta mislite da li bi bilo moguce napraviti soker sa 3 komponente: Prekidacem , impulsnim trafoom i kondenzatorom?
Jebo te rukomet ako te smirin bereton gotov si!Ja san bia trenira streljastvo i bia san jako dobar -bez zajebancije.Pa rekoh da meni samoobrana vjerovatno nikad nece trebati
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...