Hvala pedja 089,
A kako bi sad taj 24bit-ni kod primio,jel možda ovako:
Code: Select all
Broj1 VAR BYTE
Broj2 VAR BYTE
Broj3 VAR BYTE
Broj1=9E
Broj2=75
Broj3=94
SERIN PORTA.0,N9600,["A",Broj1,Broj2,Broj3]
Da te pitam,jel ovim sistemom se šalje
3 bajta+3bajta+3bajta,odvojeno ,tj,kada se primi na drugom Picu,
SERIN PORTA.0,N9600,["A",Broj1,Broj2,Broj3]
računa se da je
Broj1=9E
Broj2=75
Broj3=94
dobijem jedan ceo BROJ = 10384788 u 24bit,formatu kako da ih složim u jedan 24 bitni kod?
Ovo pitam informativno,zbog toga jer kad,a bi ukapirao sistem.
Ovaj broj 10384788,sam ja napisao čisto kao primer,nekog broja u 24bitnom formatu.
A zašto 24-bit,evo o čemu se radi:
Dobio sam neki kineski rf predajni i prijemnik koji rade na 433 Mhz,kad na predjniku pritisneš dugme, ili neki prekidač,(na prijenmniku možeš da pališ relej.... i šta već,hteo sam da iskoristim za otvranje vrata na graži.
Medjutim potrebno ih je isprogramirati,što nisam imao pojma dok nisam otvorio kutiju,
Na upustvu sam našao ovo:
To be programmed transmitter and receiver , you can use any programmer for pic 16F series.
Communication between the receiver and transmitter can be done wirelessly via RF frequency 433 mhz .
In the transmitter and in the receiver are PIC16F628, in both devices .
When writing a program , use a series of communications on to send and receive signals .
The program that you write , convert via a compiler in hex cod , and program in the pic .
CODE , in serial communication must be in the format of 24 bit
Probao sam ja da upišem kod koji sam napisao u picbasicu,od 8 bita,16bit..,ali neće da radi,pa sam zato i pitao da li možda stvarno mora biti 24bit kod,a zašto to samo braća Kinezi znaju