PrintStr macro Str
local TheString, OverStr
goto OverStr
TheString
DB,Str,0
OverStr
MOVE?CW TheString, _Addr
L?CALL _StringOut
endm
ENDASM
StringOut:
Readcode Addr, wordChar ' Get a character
Char =wordChar.byte0
if Char = 0 then StringDone ' Look for Null char, Stop if found
gosub SendChar ' puttext
Char =wordChar.byte1
gosub SendChar ' puttext
Addr = Addr + 1 ' Point to next character
goto StringOut ' Continue with rest of the string
StringDone:
return
ako napisem ovako bez zareza onda se scrola eej$0!98):
ASM
PrintStr macro Str
local TheString, OverStr
goto OverStr
TheString
DB Str, 0
OverStr
MOVE?CW TheString, _Addr
L?CALL _StringOut
endm
ENDASM
StringOut:
Readcode Addr, wordChar ' Get a character
Char =wordChar.byte0
gosub SendChar ' puttext
Char =wordChar.byte1
gosub SendChar ' puttext
Addr = Addr + 1 ' Point to next character
goto StringOut ' Continue with rest of the string
StringDone:
return
vracam se uskoro zena nesto vice na mene...........
Sada ima osam displeja vezanih u seriju.Ozicenje je privremeno dok ne napravim tiskanu plocicu na koju ce se ubosti displeji tako da ce sve izgledati lijepo i uredno.Jedino sto sam za sada primjetio je da ponekad pojedini displeji znadu poludeti pocnu prikazivat bezveze karaktere,mislim da je to zbog zica.Nakon reseta se to ispravi ali opet nakon nekog vremena polude.Na slici slova izgledaju kao da su podebljana valjda zbog tromosti fotoaparata pri slikanju,
febo26 wrote:Jedino sto sam za sada primjetio je da ponekad pojedini displeji znadu poludeti pocnu prikazivat bezveze karaktere,mislim da je to zbog zica.Nakon reseta se to ispravi ali opet nakon nekog vremena polude.
To je softverska greska definitivno, pregledaj program detaljno...
Nije do softwera,on radi odlicno.Greska je bila u onolikim zicama s kojima je bilo za probu spojeno.Nedavno sam napravio maticnu plocu na koju samo prikljucujem onoliko modula koliko mi treba i sve radi savrseno.Trenutno ih ima 8 prikljucenih u seriju a jos 20 komada cekam da dođe s Ebaya.
Da li je moguce s chipom MAX7219 koji koristim u ovom plivajucem textu napraviti displej s vise piksela.Sada je matrica 8x8 i na njoj nije problem napravit normalni text i osnovne znakove.Kada bi matrica bila 16x16piksela onda bi se mogla napraviti veca slova i drugaciji font slova.Da li je to uopce moguce s tim cipom.
Ako nije da li ima tko iskustva kako to napraviti i koji chipovi su u igri.
Ne znam nasta tacno ciljas, ali jednostavno napravis 4 displeja 8x8 i poredjas ih da dobijes 16x16...
Samo ti se menja kod u picu, u zavisnosti od toga kako ih slozis.
Bas sam na to mislio bob-e.U tom stilu spojiti displeje i pokusati ih pokrenuti.Sad idem u potragu za nekim primjerom kako to izvesti.
Lookup tablicu za svaki karakter mogu napravit s Mikroelektronikinim GLCD font kreatorom jos samo da smislim kako koji dio iz tablice da posaljem na koji MAX chip.
Stace ti primer, imas svoj...
Stavi kao 2 odvojena displeja. Upises podatke u gornmji red, pa zatim u donji red,(ili paralelno, ni to nije problem), i onda samo zajednicki load. I istovremeno ce se prikazati na oba displeja.
Moze sve sto pomislis ...nije lose kolo ali je jako ali jako osjetljivo na smetnje, tako da moras voditi racuna kod prirpeme izvora ako ce biti autonomni sklop ...