Nakon neke grmljavine nema znakova života.
Podaci: FLATRON W1934S-BN
Model NO: W1934ST
Serial: 804TPPBOA456
Proizveden 2008
Rastavio, nema izlaznih napona a service manual ili semu ne mogu pronaci.
Na ovom linku: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 1934s.html
service manual je za neku stariju verziju i sema ne odgovara.
Dobro bi mi došla pomoć oko pronalaženja seme ili direktna daljinska popravka (Milan, kristalne kugle itd... )
Hvala !
Ajd ti kreni , a mi cemo za tobom....
napona nema,...kratki spoj na ulazu? diode ili gretz? to je ako imas srece,a dalje ide cip u mrezi,fet itd.
pogledaj kratke spojeve u sekundaru,obavezno provjeriti optokopler i sve diode u mrezi (nisam gledao shemu)
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Ma krenuo sam, al' mi ostao na poslu pa za danas nema više...
Dakle u mreži ima LD7522 kao drajver i mosfet FQPF8N60 (600V, 7A). Taj mosfet je u kratkom spoju između G i S, i valja mi sad prekopati "garažu" da vidim imam li nešto slično (slobodno predloži zamjenu).
Ostalo mi se čini OK, osim naravno IC-a kojeg ne mogu ispitati.
Pozdrav, komšija. Pogledaću šta imam, i da li ima šta zajedničko. Imam jedan LG 17" sa kompletnom elektronikom samo je displej razbijen. Sigurno ispravna i procesorka i napojna jedinica. Pa da ti to ponesem kad pođem ili ako budeš dolazio ovamo da ti to spakujem.Poz , Niho.
E hvala komišija, ovaj je 19" i ne znam bez oznake monitora dali bi odgovaralo.
Inače kroz Brčko idem skroz rijetko, bio prekjuče nakon puuuuuno vremena. Postao sam pravi lenjivac i u TZ ne znam kad sam zadnji put bio....
@Peđa, hvala i tebi na sugestiji, danas ovo nosim kući (s posla) i probam makar na kratko. Ako ne bude radilo onda ću to arhivirati i poručiti i IC s ebay-a.